Tıp Fakültesinin Cihazları Kuruluyor

Tıp Fakültesinin Cihazları Kuruluyor

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni gezen protokol üyeleri, birkaç ay sonra açılışı yapılacak olan binanın son halini gördü.

Birkaç ay sonra açılması planlanan ve tıbbı cihazların kurulmaya başlandığı Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne son teknoloji cihazlar kuruluyor. Haziran ayından itibaren cihaz alımlarıyla ilgili 12 adet ihalenin yapıldığını ve bu cihazların alımı için 19 milyon TL harcandığı ifade edildi. Alınan cihazların yüzde 60'ının DMO'dan alındığını belirten yetkililer, DMO'nun yüzde 15 kar ile sattığına dikkat çekti. Tıp Fakültesi Başhekimi Yard. Doç. Dr. Servet Kölgelier tarafından, Vali Ramazan Sodan vediğer protokol üyelerini Tıp Fakültesi'nin geldiği son durum hakkında bilgilendirdi. Fakülte binasını gezen protokol üyeleri, kurulan cihazlar hakkında bilgi aldılar.

Yard. Doç. Dr. Servet Kölgelier, yılda yaklaşık 100 bin kişinin başka iller sevk olduğunu ve bu sayının büyük çoğunluğunun kardiyoloji bölümüyle ilgili olduğunu belirterek, türkiye'de birkaç hastanede bulunan cihazları kazandırdıklarını vurguladı.Kölgelier, 'Kardiyoloji servisimize aldığımız ve Türkiye'de 6 adet bulunan eko kardiyografi cihazı tek atımda üç boyutlu bir sistemle çalışıyor. Bunun dışında hastanemize aldığımız cihazları çok ucuza mal ettik. Tıbbi cihazların yüzde 95'ini tamamladık. Bizeayrılan paramızın bir kısmı kullanılmadı. Cihazlarımızın bazıları kurulurken bazıları ise, yapım aşamasındadır. Bunun yanında ameliyathanemize aldığımız led ışıklar sayesinde dünyanın herhangi bir yerinden, internet üzerinden uzman doktorlarımız ameliyata canlı olarak katılabilecekler ' dedi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa yılmaz ise, mevcut binanın birkaç ay içersinde faaliyete geçebileceğini belirterek, ikinci etap binanın yıl sonuna doğru biteceğini ve İnönü Üniversitesi'nde okuyan hazırlık sınıfı öğrencileriyle gelecek yıl kayıt yaptıran öğrencilerin kendi binalarında eğitim göreceğini dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, kurulduğu günden bugüne kadar emeğe geçen herkese teşekkür ederek, Adıyaman tarihi açısından önemli gayret gösterildiğini söyledi. Bazı hukuki vefiziki konular nedeniyle sürecin uzun sürdüğünü fakat son teknoloji cihazlarla donatmayı başardıklarını kaydeden Rektör Gönüllü, ellerinden gelen en iyi çalışmayı sergilediklerini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile