Tiroid Bezinin Az Ya Da Fazla Çalismasi Farkli Saglik Sorunlarina Yol Açabiliyor

Tiroid Bezinin Az Ya Da Fazla Çalismasi Farkli Saglik Sorunlarina Yol Açabiliyor

Tiroid bezi az ve ya fazla çalismasi halinde farkli saglik sorunlarinin yasandigini söyleyen Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Mehmet Tekin, kanserle karsilasilmasi halinde de endise edilecek bir durumun olmadigini belirtti.



Tiroid bezi hakkinda bilgiler veren Denizli Özel Tekden Hastanesi doktorlarindan Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Mehmet Tekin, tiroid bezinin nefes borusunun etrafini saran 20 gram agirliginda endokrin bir bez oldugunu söyledi.

Tiroid hormonunun vücuttaki metabolizmayi hizlandiran önemli bir hormon oldugunu ifade eden Op. Dr. Tekin, “Tiroid bezi az çalisiyorsa halsizlik, yorgunluk, kilo alimi,vücuda ödem görülür ve vücut yavas çalisir. Tiroid bezi fazla çalisirsa, vücutta hizli çalismaya baslar. Kalp çarpintisi, asiri terlemeler, saç dökülmeleri hatta bazi hastalarda geçmeyen ishal durumu yasanabilir” dedi.



“Tiroid kanseri ameliyati kolay bir ameliyattir”

Hastadan alinan biopsilerde kanser hücresine rastlanilmasi halinde korkulacak bir durumun olmadigini ifade eden Op. Dr. Tekin, “Diger kanserler gibi ölümcül olmadigi için bizi fazla korkutmaz. Bizim açimizdan kolay bir ameliyattir. Buradaki tiroid dokusunu ameliyatla aliyoruz. Tiroid bezini salgiladigi hormonu disaridan günde bir, ilaç olarak verip, eksikligi yerine koyuyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile