Tisk: 'Türkiye Ilo'da Kara Listeye Alınmadı' Ankara

-TİSK: 'TÜRKİYE ILO'DA KARA LİSTEYE ALINMADI' ANKARA (A.A) - 16.06.2010 - TÜRKİYE İŞVERENLERİ SENDİKASI (TİSK), TÜRKİYE'NİN (ULUSLARARASI ÇALIŞMA Ö-T

  -TİSK : ' TÜRKİYE ILO ' DA KARA LİSTEYE ALINMADI '

ANKARA ( A . A ) - 16 . 06 . 2010 - Türkiye İşverenleri Sendikası ( TİSK ) , Türkiye ' nin ( Uluslararası Çalışma Örgütü ) ILO ' nun kara listesine alındığına ilişkin haberlerin yanıltıcı olduğunu bildirdi .
TİSK ' den yapılan yazılı açıklamada , 2-18 Haziran 2010 tarihleri arasında 99 . Uluslararası Çalışma Konferansı ' nda Türkiye ' nin temel sendikal hakları ihlal ettiği ve sözleşmelere uymadığı için ILO ' nun , ' Aplikasyon Komitesi ' nin gündeminde kara listeye alındığı yönünde basında yer alan haberlerin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu kaydedildi .
Açıklamada , Türkiye ' nin söz konusu liste kapsamında görüşülmesinin , Türk kamuoyuna Türkiye ' nin ' kara liste ' ye alındığı şeklinde yanlış yorumlarla aktarıldığı belirtilerek , söz konusu listenin ' kara liste ' olarak yansıtılmasının hatalı bir yönlendirme olduğu bildirildi .
Kara liste ya da özel paragraf olarak adlandırılan uygulamaya , ancak Aplikasyon Komitesi tarafından ilgili ülkenin ILO Sözleşmesine aykırı davrandığı sonucuna varılması halinde başvurulduğu ifade edilen açıklamada , bu uygulamanın da uluslararası camiada ciddi müeyyideleri bulunduğuna işaret edildi .
Bu yıl , Aplikasyon Komitesinde özel paragraf ya da kara listeye alınan ülkelerin Orta Afrika Cumhuriyeti , Svaziland ile Myanmar olduğuna dikkat çekilen açıklamada , şöyle denildi :
' Aplikasyon Komitesi gündemine alınarak görüşülen bu ülke vakalarının içinde yer almasına rağmen Ülkemiz , 87 sayılı ILO Sözleşmesinin uygulanması açısından söylenenin aksine ' kara listeye ' alınmamıştır . ILO Aplikasyon Komitesi , Türk Hükümeti ' nden çalışma hayatını düzenleyen 2821 , 2822 ve 4688 sayılı yasalara ilişkin yürütülen değişiklik çalışmalarını bir eylem planına bağlamasını talep etmiştir .
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu olarak , konuya ilişkin kamuoyunu yanıltıcı bilgilendirmelerin Ülkemiz çalışma hayatına herhangi bir katkısının olmayacağını belirtmek isteriz . '


16 . 06 . 2010 12 : 55 : 38
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile