Tiyatrokare, Ayse Kulin'in Ünlü Romani Veda'yi Sahneye Tasiyor

Tiyatrokare, Ayse Kulin'in Ünlü Romani Veda'yi Sahneye Tasiyor

Nedim Saban’in yönetimindeki Tiyatrokare, Ayse Kulin’in çok sevilen, çok okunan romani Veda’yi sahneye uyarliyor. Tarihe isik tutan oyunun biletleri ise Biletinial’da satisa sunuldu.

32 yildir ara vermeden sahnede olan Tiyatrokare, tarihi drama Veda ile bir kez daha seyircinin karsisina çikiyor. Ayse Kulin’in ünlü romani Veda’yi, Nedim Saban’in imzasiyla sahneye tasiniyor. Eylül ayi sonunda seyircisiyle bulusacak oyunun biletleri Türkiye’nin lider etkinlik biletleme platformu Biletinial’da satisa sunuldu.

Cumhuriyetin kuruldugu ilk günlerin getirdigi degisim sancilarinin getirdigi gerilimli atmosferinde geçen oyun, yazarin son Osmanli naziri olan dedesinin hayat hikayesini konu aliyor. Arka planda ise dönemin olaylari ve bir çagin degisiminde yasanan acilar, umutlar, belirsizlikler ve kusak çatismalarina yer veriyor.

Düsman isgali altindaki Istanbul’u anlatiyor

Merkezinde bir konagin sakinleri ve onlarin hayatlarinin yer aldigi oyunda, savasin acisi ve bireylerin bu degisim karsisinda nasil tepki verdikleri de sorgulaniyor. Oyun, özellikle düsman isgali altindaki Istanbul’un kaybina yogunlasiyor.

Oyunun kadrosunda ise Nevra Serezli, Leyla Feray, Aziz Sarvan ve Fatih Gülnar gibi önemli isimler yer aliyor. Ayse Kulin’in Robert Kolej’den okul arkadasi olan Nevra Serezli "Deli Sarayli" rolü ile seyirci karsisina çikarken, Ayse Kulin’in dedesini oynayan Aziz Sarvan, ilk kez Sehir Tiyatrosu disinda bir prodüksiyonla seyirci karsina çikacak. Oyunun tasarim ekibi ödüllü tasarimcilardan olusuyor. Dekor ve kostüm tasariminda Eylül Gürcan, isik tasariminda Ayse Sedef Ayter ve görüntü tasariminda ise Necati Demircan’in imzasi bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile