TKDK'dan Aldığı Destekle 65 Yaşından Sonra Aspir Üretmeye Başladı

Çankırı'da yaşayan 65 yaşındaki Naime Yalçın, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) aldığı yaklaşık 20 bin liralık hibe desteğiyle aspir üretimine başladı.



Doğantepe köyünde yaklaşık 100 dönümlük arazisinde 40 yıldır çiftçilik yapan Yalçın, komşularından TKDK'nın Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği konusunda hibe desteği verdiğini öğrendi. Farklı bir ürün üretimi konusunda uzun zamandır arayış içerisinde olan Yalçın, TKDK'ya sunduğu proje ile aspir bitkisi üretimi için destek almaya hak kazandı.

Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi ile 40 yıldır çiftçilik yaptıklarını, devlet desteğinden de yararlanabilmek için aspir üretimine başladıklarını söyledi.

Proje kapsamında kültivatör, ilaçlama makinesi, ekim makinesi, römork ve pulluk gibi tarım makineleri alan Yalçın, şöyle konuştu:

"Allah devletten razı olsun. Eskiden el yordamıyla yaptığımız işlerimizi artık daha çok makinelerle yapacağız. Evrak, imza işleri için çok defa kuruma gittik, ama sağolsun oradaki çalışanlar her gittiğimizde güler yüzünü eksik etmedi. Her konuda yardımcı oldular.” dedi.

TKDK İl Koordinatörü Emre Akbıyık da Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projeleri ile çiftçilerin bir taraftan ekonomik değeri yüksek alternatif ürünlere yönelirken diğer yandan tarımda makine ekipman kullanım olanağı elde ettiklerini ifade etti.

Kadınların tarımdaki önemine vurgu yapan Akbıyık, "Özellikle kadın çiftçilerimizin bu konuda öncülük ediyor olması, uygulamakla sorumlu olduğumuz IPARD Programının ruhunu yansıtması bakımında oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile