TKDK Hibe Sözleşmesi İmzalanan Projelerin Sahipleri Açıklandı

TKDK Hibe Sözleşmesi İmzalanan Projelerin Sahipleri Açıklandı

IPARD programı çerçevesinde kullandırılacak hibe fonları için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), üçüncü çağrı döneminde onaylanan ve hibe sözleşmesi imzalanan proje sahiplerini açıkladı.

TKDK tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Malatya’da süt üreten tarımsal işletmeler ve et üreten tarımsal işletmeler (beyaz et) tedbiri kapsamında, iki işletmenin kurulumu projesi, değerlendirmelerin ve kontrollerin ardından onaylandı. Akçadağ ilçesi Karanlıkdere köyü mevkiinde gerçekleştirilecek Mustafa Necati Kölük gerçek kişisine ait 20 bin broyler/dönem kapasiteli 'Tavuk Üretiminin AB Standartlarına Getirilmesi' projesinin 916 bin TL olan uygun yatırım tutarının yaklaşık 550 bin TL’sinin (yüzde 60) IPARD programı hibe fonundan finanse edilmesi beklenmektedir. Mustafa Necati Kölük, proje uygulama süresi olan 4 ay sonunda kuruma sunacağı ödeme talep paketinin onaylanması halinde yaklaşık 550 bin TL tutarındaki hibe, kurum tarafından proje sahibinin banka hesabına yatırılacak" denildi

Açıklama şöyle devam etti: "Merkez Kırkpınar köyü Göktarla mevkiinde gerçekleştirilecek Yeşil Vadi Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne ait ‘100 Başlık Süt İnekçiliği Tesisi’ projesinin 1 milyon 284 bin TL olan uygun yatırım tutarının yaklaşık 835 bin TL’sinin (yüzde 65) IPARD programı hibe fonundan finanse edilmesi beklenmektedir. Yeşil Vadi Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd. Şti., proje uygulama süresi olan 4 ay sonunda kuruma sunacağı ödeme talep paketinin onaylanması halinde, yaklaşık 835 bin TL tutarındaki hibe, kurum tarafından proje sahibinin banka hesabına yatırılacak." Hibe sözleşmesinin imzalanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan TKDK Malatya İl Koordinatörü Mehmet Dere, birinci çağrı döneminde Malatya ilinde sözleşme imzalanan Ali Dayı Ltd. Şti.’ye ait projenin ödemesinin gerçekleştirildiğini dile getirdi. IPARD programında proje hazırlamanın zor olmadığını ancak emek ve dikkat gerektirdiğinin altını çizen Dere, onaylanan bu iki projenin yatırım çeşitliliği ve başvuru yapmayı düşünen tüm yatırımcılar için motivasyon kaynağı olması açısından önemli olduğunu söyledi.

IPARD programı çerçevesinde altıncı başvuru çağrı döneminin devam ettiğini belirten Dere, "Altıncı başvuru çağrı ilanı çerçevesinde yaklaşık 124 milyon avroluk bir bütçemiz var. Bu bütçenin ne kadarının Malatya’ya yatırım olarak döneceğine yatırımcımız karar verecek. Kaliteli, düşünülerek ve özenle hazırlanmış uygun projelerin hazırlanması için tüm Malatyalı yatırımcıları proje hazırlamaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve AB tarafından eş finansman biçiminde oluşturulan IPARD programı çerçevesinde Malatya'da desteklenecek alanlar şöyle belirtildi: "Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, et üreten tarımsal işletmelere yatırım (Kanatlı et), süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması (Kanatlı Et), meyve ve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, kültür balıkçılığının geliştirilmesi alt tedbirlerinden oluşmaktadır." DÖNEM BAŞVURUSU 18 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK Bu arada, altıncı başvuru çağrı dönemi için başvurular 18 Haziran 2012-9 Temmuz 2012 tarihleri arasında Malatya il koordinatörlüğünde kabul edilecek.

IPARD programı ve Malatya'da desteklenecek alanlar hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcıların TKDK resmi internet sitesi www.tkdk.gov.tr, 444 85 35 proje yardım masası hattı ve il koordinatörlüğünün Milli Egemenlik Cad. No:57 adresindeki hizmet binasında oluşturulmuş yardım masasına başvurabilecekleri kaydedildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile