TKDK İle Polonya Ödeme Ajansı Arasında İş Birliği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Polonya Ödeme Ajansı arasında iş birliği protokolü imzalandığı bildirildi.

TKDK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurum adına Başkan Ali Recep Nazlı, Polonya Ödeme Ajansı adına ise Başkan Andrzej Gross tarafından imzalanan protokol ile Avrupa Birliği'nin tarım ve kırsal kalkınmaya yönelik fonlarının etkin şekilde kullanılması için karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı amaçlanıyor.

Bu doğrultuda, iki kurumun teknik düzeyde ortak toplantı, çalıştay ve eğitimler gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TKDK Başkanı Nazlı, imza töreninde, Türkiye ve Polonya'nın tarımsal açıdan benzerlikler gösterdiğini, daha önce gerçekleştirilen teknik çalışmalardan Kurum olarak çok faydalandıklarını belirterek, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmak istediklerini kaydetti.

Özellikle diğer AB ülkeleri ile Polonya'da da uygulanan genç çiftçilerin desteklenmesine yönelik modellerin önümüzdeki dönemde Türkiye'de de hayata geçirilmesinin öngörüldüğünü ifade eden Nazlı, ödeme ve müdahale kurumlarının yapılanmasına ilişkin modelin de Türkiye'nin gündeminde olduğunu bildirdi.

TKDK'nın şimdiye kadar Hırvatistan, Makedonya, Fransa, Bosna-Hersek, D-8 ve İslam İşbirliği Teşkilatı (SESRİC) ile iş birliği protokolleri imzaladığını hatırlatan Nazlı, Polonya ile imzalanan protokolle başlangıç olarak teknik düzeyde iş birliği ve yardımlaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Polonya Ödeme Ajansı Heyeti adına değerlendirmelerde bulunan Başkan Yardımcısı Jarosław Wojtowicz de TKDK ile önceki dönemlerde gerçekleştirilen teknik çalışmaların faydalı olmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

İmzalanan protokollerin karşılıklı takdiminin ardından heyetler teknik düzeyli eğitim çalışmasına geçti. Çalışma kapsamında Polonya heyetinin yarın TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğüne de teknik bir gezi gerçekleştirmesi planlanıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile