Tkdk İstanbul’da Trabzonlu İşadamlarıyla Buluştu

Tkdk İstanbul’da Trabzonlu İşadamlarıyla Buluştu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü İstanbul’da Trabzonlu işadamları ile buluştu.

Akçaabatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKÇADER) işbirliği ile İstanbul Üsküdar’da organize edilen ‘8. Başvuru Çağrı İlanı ve IPARD Programı” konulu toplantıya TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali, Birim Amirleri Şansal Aydoğdu ve Şeref Kabaoğlu, AKÇADER üyeleri, İstanbul’da yaşayan Trabzonlu iş adamları ve girişimciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muhammet Bozali, İstanbul’daki Trabzonlu iş adamlarına seslenerek, TKDK’nın 8 proje çağrısına çıktığını, Trabzon’unda içinde bulunduğu illere ayrılan bütçenin yaklaşık olarak 170 milyon Euro olduğunu söyledi.

Trabzon’un bu bütçeden hak ettiği payı alması için İstanbul’da yaşayan Trabzonlular’a büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade eden Bozali “Bu toplantı bizim için bir ilk ve başlangıç oldu. Talep edilmesi ve derneklerin konfederasyon düzeyinde daha geniş kapsamlı toplantılar organize etmeleri halinde seve seve bu toplantılara katılırız” dedi.

IPARD Programı kapsamında Trabzon’da desteklenen yatırım kalemleri, 8. Proje başvuru çağrı ilanı ve IPARD Programı’nda yapılan değişiklikler ile ilgili katılımcılara bilgiler veren Bozali, şunları söyledi: “Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması tedbirinde mevcut olan en az 100 ton/yıl, en fazla 800 ton yıl yumuşakça, çift kabuklu ve kabuklu kurulu ‘işleme’ ifadesi ‘ürün kapasitesine sahip olmalıdır’ şeklinde değiştirildi.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi alt tedbirinde desteklenen ile mevcut kovan aralığı 50-200’den 50-500 kovan aralığına yükseltilmiş, bal ve diğer arıcılık ürünlerinin işleme ve pazarlaması söz konusu olduğunda kovan sayısı şartının kaldırılması, aynı alt tedbirde desteklenen Süs Bitkilerinin Yetiştirilmesi kaleminde mevcut olan örtü altı yetiştiriciliği alt sınırı 0.2 hektardan 1 hektara; açık alan yetiştiriciliği alt sınırı ise 1 hektardan 2 hektara çıkarılması sağlandı.

Ayrıca Kırsal Turizm alt tedbirindeki mevcut olan 15 yatak üst sınırının 25 yatağa çıkarılması, -Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi alt tedbirindeki mevcut olan en fazla 50 ton olan su ürünleri yetiştiriciliğinin kapasitesi 200 tona yükseltilmesi ve yeni balık türlerinin (Turna, tilapya, mersin balığı, yılan balığı, karayılan balığı, Amerikan yılan balığı) eklenmesi, - Başvuru sahibi tanımındaki işletme büyüklüğü ve çalışan sayısındaki en fazla 10 kişinin altında ve işletme cirosu en fazla 1 milyon iken, kişi sayısı en fazla 50 kişinin altında ve işletme cirosu da en fazla 5 milyona kadar yükseltildi. Küçük ve orta ölçekli işletmeler de kurumumuza proje sunabilecek.” Daha sonra İl Koordinatörlüğü Proje Başvuru Birim Amiri Şansal Aydoğdu, Kurumumuzun desteklediği yatırım kalemleri, IPARD Programında yapılan değişiklikler ve 8. Proje Başvuru çağrı ilanı ile ilgili slayt gösterisi aracılığı ile detaylı bir bilgilendirme yaptı. Soru-cevap bölümünün ardından toplantı sonra erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile