TKDK Koordinatörü Bozali, İş Dünyasını Desteklerden Yararlanmaya Çağırdı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali, 8. proje başvuru çağrı ilanına başvuruların, 15 Ocak 2013 tarihinde sona ereceğini belirtti.

Bozali, “İş dünyasının TKDK'nın hibe fonlarından yararlanması en büyük dileğimizdir.” dedi.

Muhammed Bozali, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) meclis toplantısına katılarak, kurumunun iş dünyasına sağladığı hibe destekleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Kurumun 8. proje başvuru çağrı ilanına çıktığını ve başvuruların 15 Ocak 2013 tarihinde Sona ereceğini hatırlatan Bozali, “İş dünyasının TDK 'nın hibe fonlarından yararlanması en büyük dileğimizdir. Trabzon İl Koordinatörlüğümüze müracaat eden bütün iş adamlarına projelerine yardımcı oluyoruz. 8. proje başvuru çağrı ilanı için az süre kaldı ama kurumumuz sürekli yeni proje başvuru çağrı ilanına çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.TDK 'nın 23 Kasım 2012 itibariyle 20 ilde 8. proje çağrısına çıktığını hatırlatan Bozali, projenin genel bütçesi 295 milyon 134 bin 385 Avro olduğunu kaydetti.

Bozali, Trabzon 'da uygulanan tedbir ve alt tedbirlerle ilgili illerin toplam bütçesinin ise 169 milyon 865 bin 577 euro olduğu bilgisini verdi. Bu bütçeden hak ettiği payı Trabzon 'a almak istediklerini belirten Bozali, yatırım yapacaklardan bu taleplerini ertelememelerini, proje sunmak için bütçe ve zaman itibarı ile en uygun dönem olduğunu kaydetti.

Son proje teslim tarihinin 15 Ocak 2013 olduğuna işaret eden Bozali, şöyle devam etti:
“Bu çağrı kapsamında sunulacak olan projelerin yatırım süreleri başvuru tek taksit olarak planlanmışsa, yatırım süresi ve ödeme talebi paketinin hazırlanıp kuruma sunulmasının toplamda 5 ayı geçmemesi, başvuru birden fazla taksitli olarak planlanmış ise ilk taksit için ödeme talebi paketinin hazırlanıp kuruma sunulması ilk 5 ay içerisinde olmalı. Yatırım en geç 1 Eylül 2014 tarihinde tamamlanmalı ve Son ödeme talebi paketi bu tarihten önce kuruma sunulmalıdır.”

TKDK Koordinatörü Bozali, 8. çağrı ile Trabzon 'da; su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ile kültür balıkçılığının geliştirilmesi alt tedbir kalemlerinin destekleneceğini sözlerine ekledi.TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy da TDK 'nın sağladığı desteklerin önemli olduğunun altını çizdi. Ulusoy, iş dünyasının bu kaynağa az proje sunmasının bilgi eksikliğinden kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile