Tkdk Tanıtım Toplantısı Digor'da Yapıldı

Tkdk Tanıtım Toplantısı Digor'da Yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü Digor'da tanıtım toplantısı yaptı.

Digor Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Digor Kaymakamı Serkan Şeker, TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, , İlçe Tarım Müdürü Cengiz Milli Basunlu, TKDK'dan uzmanlar, İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, toplantıda Kurumun görev ve faaliyetlerine temel oluşturan ve Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni" olarak anılan "IPARD Programı" hakkında bilgiler verdi.
Toplantıda IPARD Programı kapsamında desteklenecek yatırım alanları ile TKDK'nın sektöre getireceği yenilikleri anlatan tanıtım filmi gösterildi. Tanıtım filminin ardından Kars İl Koordinatörlüğü Yerinde Kontrol Birimi'nde görev yapan uzmanlardan Kerem Oğuz Şimit, Kars'ta uygulanacak tedbirleri daha detaylı olarak anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
Kerem Oğuz Şimit Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hakkında genel bilgi, TKDK'nın kırsal kalkınmada üstlendiği rol ve IPARD Programı'nın Türkiye için taşıdığı önemden bahsetti. Ayrıca, desteklenecek yatırım alanları, başvuru şartları ve başvuru sonrası süreç gibi konularda katılımcıları aydınlattı.
Yapılan sunumda IPARD Programı kapsamında yer alan toplam 11 tedbirden Kars'ta uygulanacak olan 8 tanesi öne çıkarıldı.
IPARD programı kapsamında Kars'ta Süt Üreten Tarımsal İşletmelerin Kurulması, Et Üreten Tarımsal İşletmelerin Kurulması, Üretici Gruplarının Kurulması, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, Kırsal Turizm alanında yapılacak projelere destek verileceği vurgulandı.
Digor'da yapılan TKDK toplantısı daha sonra soru-cevap şeklinde devam etti. Katılımcıların soruları yanıtlandı. TKDK tanıtım toplantısına ilgi yoğun oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile