Tkdk Yozgat İl Koordinatörlüğü Çiftçileri Bilgilendirdi

Tkdk Yozgat İl Koordinatörlüğü Çiftçileri Bilgilendirdi

Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Veli Büke, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği üyelerine ve çiftçilere Avrupa Birliği Fonlarından desteklenecek projeler hakkında bilgi verdi

Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Veli Büke, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği üyelerine ve çiftçilere Avrupa Birliği Fonlarından desteklenecek projeler hakkında bilgi verdi.
Yozgat Ziraat Odası Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya TKDK İl Koordinatörü Veli Büke, Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz ve merkeze bağlı köylerdeki Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği üyeleri ile çiftçiler katıldı. TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, IPARD Programı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile, Tarım ve gıda sektörünün sürdürülebilir modernizasyonu, AB Müktesebatına bağlı olarak gıda güvenliği, veterinerlik, bitki sağlığı, çevre standartlarının iyileştirilmesi ve kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasını teşvik etmek amacıyla ülkemize, IPARD uygulama döneminde toplam 1 Milyar 165 milyon Avro destek sağlanacağını belirterek "bu rakama faydalanıcı katkısı da ilave edildiğinde uygulama döneminde kırsal alanda yaklaşık 2,5 milyar Avro'luk bir yatırım gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda ilimizde, süt üreten işletmeler ve Et üreten işletmeler, süt ve süt ürünleri ile et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, üretici örgütlerinin kurulması teşvik edilecektir. 2011 yılından itibaren tarımsal çevrenin korunması ve yerel kırsal kalkınma stratejilerinin geliştirilmesi de programa dahil edilecektir. Yine bu kapsamda, süt ve et üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlara yüzde 50 ile yüzde 65 arasında, et ve süt ürünleri işleme pazarlamasına yönelik yatırımlara yüzde 50 destek verilecektir. Bizim bu konuda proje kabulümüz 1 Eylül'de başlayıp 30 Kasım tarihine kadar davam edecektir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından TKDK Koordinatörü Büke, üreticilerin yönelttiği soruları yanıtladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile