TKİ Tavşanlı Linyitspor teknik dörektörü Akçay maçın sonucundan memnun

Bank Asya 1. Lig'de bu sezon kendi sahasındaki ilk galibiyetini Karşıyaka'yı 2-0 yenerek elde eden TKİ Tavşanlı Linyitspor'un Teknik Direktörü Mustafa

Bank Asya 1. Lig'de bu sezon kendi sahasındaki ilk galibiyetini Karşıyaka'yı 2-0 yenerek elde eden TKİ Tavşanlı Linyitspor'un Teknik Direktörü Mustafa Akçay, kazanmayı isteyen bir felsefeyi sahaya yansıttıklarını ve kazandıkları için son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Akçay, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, kendi sahalarında bir ilki başararak ilk galibiyetlerini çok güçlü, şampiyonluğa oynayan bir rakibi yenerek elde etmelerine sevindiklerini bildirdi.

Karşıyaka'nın iki farklı takımla oynadığını belirten Akçay, rakiplerinin kupa maçlarındaki oyuncu portföyüyle ligdeki oyuncu portföyü arasında yüzde 80'lik bir değişimin söz konusu olduğunu ifade etti.

Akçay, rakip takımın teknik direktörünün üç gün önce kupada mücadele eden yorgun takım yerine daha önce ligde oynamış futbolcuları sahaya sürdüğüne işaret ederek, şöyle konuştu;

''Müsabakayı isteyen bir felsefeyi sahaya yansıttık,kazandığımız için son derece mutluyuz. Uzun süreden beri bir arada oynayan bir takım olma avantajını elinde tutuyoruz. Geçen yılki takımımızın yüzde 60-70'i sahada. Giresunspor maçıyla birlikte bu birliktelik bize avantajlar sağlamaya başladı. O maçtan bu yana ikili forvetle oynuyoruz. Ayaklarımızın yere basması lazım. Tırmanarak, acı çekerek ilerlemeliyiz. Nereden geldiğimizi ve nasıl bir takım olduğumuzu bilerek oynamalıyız. Bunları yaparsak bu ligde kalma hedefimize yaklaşırız.''

''Linyit takımına yenilmek dünyanın sonu gibi algılanıyorsa bu beni üzer.'' diyen Akçay, konuşmasını şöyle sürdürdü;

''Linyit takımı, Türkiye'nin en iyi 36 takımından biridir. Linyitspor'a hoşgörüyle bakabilecek bir yaklaşım sahibi olmalıyız. Ona hak ettiği şekilde saygı gösterilmesi gerekiyor. Birileri bu takımı küçümsüyorsa, bu onların algı sorunudur. Biz haddimizi bileceğiz, ayaklarımızın yere basmasını bileceğiz ve çok akıllıca iyi stratejilerle bu ligin kalıcı takımı olma yönündeki hedefimize şaşmadan ilerleyeceğiz.''

TKİ Tavşanlı Linyitsporlu Mehmet Besler, 45. dakikada kalecileri Oğuz'un kurtardığı penaltının kendileri için büyük motivasyon olduğunu, ikinci yarıya daha farklı başlayıp birçok gol pozisyonundan yararlanamamalarına karşı maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

MAÇTAN NOTLAR

Bank Asya 1. Lig'in yeni takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu sezon ilk kez sahasında bir maçtan 3 puanla ayrıldı.

Daha önce Kütahya'da Altay ve Kartalspor ile 0-0, Samsunspor ile 1-1 berabere kalan TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk iç saha galibiyetini Mehmet Besler ve Mehmet Akyüz'ün golleriyle Karşıyaka'ya karşı kazandı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor taraftarları, hakemin bitiş düdüğüyle sahaya koşup futbolcu ve teknik heyete sarılarak bu galibiyeti kutladı. Sahayı konfeti yağmuruna tutan taraftarlar, futbolcularla birlikte kırmızı siyah bayraklarla statta tur attı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, Karşıyaka galibiyetiyle bu sezon 3'üncü 3 puanını aldı. Kırmızı siyahlılar, son iki deplasman maçında Giresunspor ve Diyarbakırspor'u 1-0'lık skorlarla mağlup etmeyi başarmış, Giresunspor'u çalıştıran Hüsnü Özkara ve Diyarbakırspor'un teknik direktörü Suat Kaya, TKİ Tavşanlı Linyitspor mağlubiyetlerinin ardından istifa etmişti.

TKİ Tavşanlı Linyitspor taraftarları, Karşıyaka maçının sonlarına doğru bu istifaları hatırlatarak, ''Kemal Kılıç istifa'' diye tezahürat sesleri yükseldi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile