TKM'de Ramazana Özel Sergi

TKM'de Ramazana Özel Sergi

Iftar programlari, tasavvuf müzigi konserleri, sergiler, Karagöz gölge oyunu, meddah ve tasavvuf söylesileriyle ramazan ayinin manevi iklimini Bursalilara derinden hissettiren Bursa Büyüksehir Belediyesi, 11 ayin sultanina özel ayricalikli bir sergiyi daha izlenime açti.

Koleksiyoner Bekir Kantarci’nin özel koleksiyonundan olusturulan ‘Osmanli’dan Günümüze Kabe Örtüleri, Hac Hatiralari ve Osmanli Saray Kokulari’ sergisi, Tayyare Kültür Merkezi’nde ziyarete açildi. Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Fethi Yildiz, Osmangazi Ilçe Müftüsü Osman Sen ve çok sayida sanatsever, açilista hazir bulundu.

Bursa Milletvekili Osman Mesten, yaptigi konusmada, bir yakininin vefati nedeniyle serginin açilisina katilamayan Koleksiyoner Bekir Kantarci’ya bas sagligi diledi. Gelecek nesillerin geçmisi mutlaka bilmeleri gerektigini belirten Osman Mesten, “Yeni neslin maneviyattan, tarihimizden, kültürümüzden haberdar olmalari, geçmisi bilmeleri lazim. Serginin ‘bu açidan’ hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum” dedi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Fethi Yildiz da “Manevi degerleri olan, gelecege isik tutan bu koleksiyon çalismalarini yapanlara tesekkür ediyorum. Yeni nesle mutlaka anlatilmasi gerekir. Bursa Büyüksehir Belediyesi, her zaman ve her yerde üzerine düsen ne varsa yapiyor” diye konustu.

30 Nisan’a kadar açik

Sergide Osmanli Dönemi’ne ait Kabe örtüleri, Ravza-i Mutahhara örtüleri, hatlar, yazma eserler, fotograflar, resimler, Kabe örtüsü kokulari ve Osmanli saray koku örnekleri yer aliyor. 100’ün üzerinde parçadan olusan sergi, Tayyare Kültür Merkezi’nde 30 Nisan’a kadar gezilebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile