Tkp'den Suriyeli Muhaliflere Protesto

Tkp'den Suriyeli Muhaliflere Protesto

Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu üyelerinin geçici hükümet başbakanını seçtikten sonra ilk toplantılarını düzenledikleri otel önünde toplanan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri eylem yaptı.

Bağcılar Retaj Royal Otel'de dün yapılan toplantıda Gassan Hito geçici hükümet başkanı olarak seçildi. Bugün ise seçim sonrası ilk toplantı yapılıyor. Toplantı sürerken otel önünde toplanan TKP üyesi bir grup, eylem yaptı. Otelin önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, “Ortadoğu’nun savaş baronlarına boyun eğmeyeceğiz” pankartları açarak “İşgalciler her zaman kaybeder", "ABD defol" sloganları attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, “Bundan iki yıl öncesine kadar ülkemizin dışında geliştiği iddia edilen bir mesele bugün neredeyse AKP hükümeti eliyle Türkiye'nin iç meselesi haline gelmiştir. Suriye'de yaşananlardan bahsediyoruz. Türkiye'nin bir komşusunda emperyalizmin doğrudan hedef tahtasına oturtulmuş bir yerde yaşananlar artık Türkiye'de emekçilerin gündemindedir. ABD'nin Irak işgali ile başlayan, Kuzey Afrika'da ki ülkelerde devam eden rejim değişiklikleri ile kendini gösteren hegemonya stratejisi, Suriye'de güncel olarak atılan ve gelecekte atılması planlanan adımlarla zirve yapmıştır. Hegemonya stratejisinin ekonomik baskı, siyasi abluka ve NATO aracılığı ile işleyen askeri boyutları bulunduğunun artık çocuklar bile gelecekte farkındadır" denildi.

Yapılan açıklamada, seçilen Suriye muhalefeti başbakanının Türkiyeli emekçiler açısından hükümsüz ve gayrimeşru olduğu savunuldu. Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sloganlar atarak dağıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile