'TL Simgesi Başarı ve İstikrarın Da Önemli Bir simgesi'

'TL Simgesi Başarı ve İstikrarın Da Önemli Bir simgesi'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TL'nin simgesinin aslında, 9,5 yıllık dönemde Türkiye'nin elde ettiği başarıların ve istikrarın da önemli bir simgesi olduğunu bildirdi

Babacan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı TL Simge Yarışması sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2002 yılından bu yana gerçekten çok önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini ve bunun hem siyasi, hem sosyal, hem de ekonomik bir dönüşüm olduğunu söyledi.

9,5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde, Türkiye'nin elde ettiği başarıların artık sadece ülke içinde değil, çok geniş bir coğrafyada konuşulduğunu ve takdir edildiğini kaydeden Babacan, Türkiye'nin kendi içinde yaptığı reformların, Kuzey Afrikada, orta doğuda ve pek çok ülkede ilham kaynağı olduğunu belirtti. Babacan, Türkiye'nin yaptığı ekonomik reformların gelişmiş ülkeler açısından da önemli bir örnek teşkil ettiğini ifade ederek, katıldığı pek çok uluslararası toplantıda, pek çok uluslararası platformda Türkiye'nin bu başarıları nasıl elde ettiği, nasıl bu noktaya geldiğinin gerçekten büyük bir merak konusu olduğunu kaydetti.

Babacan, şöyle devam etti: ''Şu anda baktığımızda özellikle Avrupa'da ciddi bir ekonomik kriz dönemi yaşanıyor. Ülkelerin borç stoğunun, bütçe açıklarının çok yükseldiği ve yapısal reformlarının gerekliliğinin bahsedildiği bir dönem görüyoruz. Problemler ne diye baktığımızda aslında Türkiye'nin 2002 yılından bu yana yaptığı reformlarla bünyesini, ekonomik yapısını güçlendirmesi ve bu amaçla yapmış olduğu çalışmalara dönüp baktığımızda da pek çok Avrupa ülkesinin ihtiyacı olarak ortaya karşımıza çıkıyor. Yani mali disiplin, bütçelerine çeki düzen vermek, para politikalarında son derece dikkatli gitmek, bankacılıkla ilgili reformlar yapabilmek ve iş gücü piyasası oluşturmak. Bütün bu konularda yoğun reformları gerçekleştirebilmek. Türkiye, 2008, 2009 krizi öncesinde bütçe açığını ve borç stoğunu çok hızlı bir şekilde düşürüp, krize kamu maliyesi bünyesi çok sağlam bir şekilde giren bir ülke. Aynı zamanda bankacılık ve sosyal güvenlik reformunu tamamlamış bir ülke. Dolayasıyla ne diye baktığımızda, bu sorun alanlarının pek çoğu Türkiye'de önemli ölçüde giderilmiş durumda. Zaten şu anda Avrupa'nın ekonomik görünümü son derece zayıfken, Avrupa'nın ekonomik büyümesi ile ilgili beklentiler son derece zayıfken, eğer Türkiye'de 2010 yılında yüzde 9'luk, 2011 yılında yüzde 8,5 'luk bir büyümenin aslında Türkiye'nin krizden önce yaptıklarıyla ve kriz döneminde krizi çok iyi yönetmesiyle çok çok alakalı.''

Babacan, TL'nin simgesinin aslında 9,5 yıllık dönemde Türkiye'nin elde ettiği başarıların ve istikrarın da önemli bir simgesi olduğunu belirterek, ''Geleceğe bakıyoruz, istikrardan yükselen bir ekonomiden bahsediyoruz. Ama inanın bugünlerde dünyanın pek çok ülkesi derin krizleri nasıl atlatacağız, sorunlara nasıl çözüm bulacağız, kısa vadede ne yapmalıyız ki bu problemleri atlatabilmenin derdi içerisinde. Bizim çok şükür geçtiğimiz dönemde yapmış olduklarımız, yapıyor olduklarımız, Türkiye'deki siyasi istikrarın sağlam bir noktada olması, bizi ayıran en önemli konular olarak ortaya çıkıyor'' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile