TMO İzmir Ofisi Buğday Eksperi İlker Akçay, Muhasebe Memuru Muharrem Çelik ve Tartı Sorumlusu Memuru Celalettin Yavuz'dan kurulu ekip Ortaca'da buğday alımlarına başladı.
Üretici çiftçilerin getirdikleri buğdayları çeşitli eleklerden geçirip, buğdayın kalitesini tespit eden İlker Yavuz, "Ortaca ve bölgede buğday üreticilerinin getirmiş oldukları buğdaylarını çeşitli cihazlardan geçirip, kalitesi ve nerede kullanılabileceği tespit edip, getirilen buğdayın kalitesine göre kurumumuzca belirlenen fiyat olarak 430 kuruş'tan 490 kuruş'a kadar buğdayın kalitesine göre fiyat verilmektedir. Gelen buğdaylar önce traktör römorklarında numune alınarak kalitesi, nem oranı, ekmeklik ve makarnalık cinslerini ayırarak çiftçimize fiyat veriyoruz. Çiftçimiz kabul ettiği takdirde, kantara gönderip, kilosu tespit edildikten sonra kendisini kaç kuruştan ve kaç kilo olduğunu bildirir belge veriyoruz. Buğdayını aldığımız çiftçimizin bize gelirken gerekli evrakları getirdiğinde, satmış olduğu buğday ücreti de direk olarak bankada bulunan hesabına geçiyor" dedi.
Buğday alımları ile ilgili bilgi veren Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü de; "Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Aydın Toprak Mahsulleri Ofisi Acentesi'nden gelen üç kişiden oluşan ekip, Tariş'ten kiralanan depolarda buğday alımlarına başladı. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda buğday alımlarına devam eden ekip, dönüşümlü olarak Ortaca, Köyceğiz, Dalaman ve Fethiye'de buğday alımlarına yapacaktır" diye konuştu.
Ziraat Odası Başkan Salim Çöllü, "Ortaca Ziraat Odası'nın çabaları sonucunda 15 yıl aradan sonra geçen yıl Aydın Toprak Mahsulleri Ofisi Acenteliği tarafından 2009 yılından beri buğday alımlarına başlamış olup, geçen yıl bölgemizden 1300 ton buğday alımı yapılmıştır. 01 Haziran 2010 yılı itibarıyla Tariş Ortaca Tesislerinde buğday alımlarına Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz bölgelerindeki buğdayların alımı yapılacaktır Buğdayların alımlarında. Tariş'in Depo ve kantarından yararlanılmaktadır. Bu konuda Tariş Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kuruluna yardımlarından dolayı çiftçilerimiz adına çok teşekkür ederiz. Ürün bedeli ödemleri, geçtiğimiz dönemde olduğu gibi üreticilerimizin T.C Ziraat Bankası, Akbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Denizbank'tan açtıracakları hesaplara Ofis genel müdürlüğü tarafından ödeme yapılacaktır. Ofise ürün vermek isteyen üreticilerimiz, belirtilen Bankalardan herhangi birisinden üretici banka kartı almaları gerekmektedir. Daha önceki yıllardan banka kartı olanlarında kartlarını bankalara giderek güncelleştirilmeleri gerekmektedir. Hesap açma işlemlerinde bankalardan herhangi bir ücret, masraf ve komisyon talep edilmemektedir. 2010 Yılı buğday alım döneminde TMO alım noktalarına banka kartı ile gelmeyen üreticilerimizden ürün alımı yapılmayacaktır. Tüm üreticilerimize duyurulur" ifadelerini kullandı.
Tmo Buğday Alımlarına Başladı
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Aydın Şubesi'nce Ortaca'da bulunan TARİŞ depolarında buğday alımlarına başladın.