TMO Çekirdeksiz Kuru Üzüm Üreticilerine 35 Milyon Lira Ödeme Yapti

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ilk hafta alinan çekirdeksiz kuru üzüm bedelinin üreticilerin hesaplarina aktarildigini ve 35 milyon lira ödeme yapildigini bildirdi.

TMO'dan yapilan yazili açiklamada, çekirdeksiz kuru üzüm alimina 10 Eylül'de baslandigi belirtildi.

Hali hazirda randevu alan üretici sayisinin 6 bin 500'e, alinan ürün miktarinin ise 50 bin tona ulastigi kaydedilen açiklamada, alim merkezi sayisinin 11'e yükseldigi ifade edildi.

TMO'nun, üreticiler tarafindan arz edilecek kuru üzümün tamamini alabilecek sekilde tüm hazirliklari yaptigi aktarilan açiklamada su bilgilere yer verildi:

"Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli'nin talimatiyla ilk hafta alinan kuru üzüm bedelleri bir hafta içerisinde üreticilerimizin hesaplarina aktarilmis olup, bugün yapilan ödemeler ile birlikte üreticilerimize toplam 35 milyon lira ödeme yapilmistir. Sayin Bakanimiz, kuru üzüm alimlarini yakindan takip etmekte olup üreticilerimize destek olmak amaciyla ürün bedeli ödemelerinin 2 günde bir olacak sekilde yapilmasi talimatini vermistir."

Açiklamada, TMO tarafindan açiklanan alim fiyatinin, piyasa fiyatlarinin düsmesini önlemek için belirlenen taban esik fiyat oldugunun alti çizilerek, üreticilerin kuru üzümlerini bu fiyatlarin altinda kesinlikle satmamalari tavsiyesinde bulunuldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile