TMO'dan Ekmek Zammina Karsi Hamle Açiklamasi 1 Milyon 220 Bin Ton Hububati 2021 Fiyatiyla Satacak

TMO'dan Ekmek Zammina Karsi Hamle Açiklamasi 1 Milyon 220 Bin Ton Hububati 2021 Fiyatiyla Satacak

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO), Ocak ayinda 1 milyon 220 bin ton hububati 2021 Aralik ayi fiyatlariyla satacagini açikladi.

TMO’dan, muhtemel ekmek fiyat artisina karsi hamle geldi. Ofis, ‘un regülasyonu’ kapsaminda 2022 Ocak ayi hububat satislarina 2021 Kasim ve Aralik ayi fiyatlariyla devam edilmesi karari alindigini duyurdu.

TMO’dan yapilan açiklamada, “Son günlerde Toprak Mahsulleri Ofisinin 2022 yili Ocak ayi satis fiyatlariyla ilgili olarak kamuoyunda özellikle ekmek fiyatlarinda asiri artisa neden olacagina yönelik degerlendirilmeler yapildigi gözlemlenmektedir. Toprak Mahsulleri Ofisi, hasat basindan bu yana hammadde fiyatlarinin tüketicilerimiz ile hayvan yetistiricilerimizi olumsuz etkilemesini önlemek amaciyla un ve yem regülasyonu kapsaminda piyasa fiyatlarinin oldukça altinda bir seviyeden ilgili sektörlere satis yapmaktadir. TMO kasim ve aralik aylarinda bugday, arpa ve misir satis fiyatlarini degistirmemis, stoklarindaki ekmeklik bugdaylari un üreticilerine; ekmeklik un satis fiyatlarinin pesin, 185-200 TL/çuval araliginda olmasi sartiyla satisa sunmustur. Her yil oldugu gibi 2022 yili Ocak ayinda da TMO satis fiyatlarinda güncelleme yapilarak, ilgili un ve ekmek sektörleri ile paylasilmistir. Ancak yapilan bu fiyat degisikligi bahane edilerek ekmek fiyatlarinda yüksek oranda artis yapilmasi gerektigi gibi kamuoyunu yaniltici degerlendirmeler ve iç piyasa hububat fiyatlarindaki gerilemeler de dikkate alinarak; TMO’nun 2022 Ocak ayi hububat satislarina 2021 Kasim ve Aralik ayi fiyatlariyla devam edilmesi karari alinmistir. Bu kapsamda ekmeklik bugday satislarina (No:2); önceki aylarda oldugu gibi 2 bin 650 TL/ton, ekmeklik un satis fiyat taahhütlerine 185-200 TL/çuval, arpa satislarina 2 bin 50 TL/ton, misir satislarina ise 2 bin 500 TL/ton fiyatlarla devam edilecektir. TMO olarak ilgili sektörlerle is birligi içinde gida enflasyonuyla etkin bir sekilde mücadele etmeye devam edecegimizi, un üreticilerimize, kanatli, büyükbas ve küçükbas hayvan yetistiricilerimize yönelik ürün temininin yeni hasat dönemine kadar kesintisiz devam edecegimizi bir kez daha belirtmek isteriz” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile