TMO'dan Kuru Üzüm Üreticilerine Uyari

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafindan yapilan açiklamada, "TMO tarafindan açiklanan alim fiyati, piyasa fiyatlarinin düsmesini önlemek için belirlenen bir taban esik fiyattir. Piyasalarin bu esik fiyatin üzerinde olusmasi amaçlanmakta olup TMO disindaki diger piyasa aktörlerinin ürün alabilmeleri için TMO alim fiyatlarinin üzerine çikmalari gerekmektedir. Bu nedenle üreticilerimizin ürünlerini TMO alim fiyatlarinin altinda kesinlikle satmamalarini sürekli öneriyoruz. TMO, üreticilerimiz tarafindan arz edilecek kuru üzümün tamamini alabilecek sekilde tüm hazirliklarini yapmistir" denildi.

Torak Mahsulleri Ofisi tarafindan konuyla ilgili yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Bilindigi üzere TMO çekirdeksiz kuru üzüm alim fiyatlari 7 Eylül’de açiklanmis, 10 Eylül’de alimlara baslanmistir. Alimlar sorunsuz bir sekilde devam etmektedir.

Üreticilerimiz ürünlerini, TMO’dan randevu alarak alim merkezlerine kolay ve hizli bir sekilde teslim etmektedir.

Bugüne kadar alinan ürün miktari ve sonraki günler için alinmis olan randevular dikkate alindiginda üreticilerimizin TMO’yu tercih etmeleri memnuniyet vericidir.

Hali hazirda randevu alan üretici sayisi 6.500’e, randevu alinan ürün miktari ise 50 bin tona ulasmis olup bu kapsamda alim merkezi sayisi 11’e yükseltilmistir.

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli’nin talimatlari ile ilk hafta alinan kuru üzüm bedelleri bir hafta içerisinde üreticilerimizin hesaplarina aktarilmis olup bu gün yapilan ödemeler ile birlikte üreticilerimize toplam 35 milyon TL ödeme yapilmistir.

Sayin Bakanimiz kuru üzüm alimlarini yakindan takip etmekte olup üreticilerimize destek olmak amaciyla ürün bedeli ödemelerinin 2 günde bir olacak sekilde yapilmasi talimatini vermistir.

TMO tarafindan açiklanan alim fiyati, piyasa fiyatlarinin düsmesini önlemek için belirlenen bir taban esik fiyattir. Piyasalarin bu esik fiyatin üzerinde olusmasi amaçlanmakta olup TMO disindaki diger piyasa aktörlerinin ürün alabilmeleri için TMO alim fiyatlarinin üzerine çikmalari gerekmektedir. Bu nedenle üreticilerimizin ürünlerini TMO alim fiyatlarinin altinda kesinlikle satmamalarini sürekli öneriyoruz.

TMO, üreticilerimiz tarafindan arz edilecek kuru üzümün tamamini alabilecek sekilde tüm hazirliklarini yapmistir. Ayrica üreticilerimizin dökme ürün getirmek için yapmis oldugu talepler degerlendirilmis, bu kapsamda TMO dökme ürün kapasitesi yüzde 50 oraninda artirilmistir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile