TMV Ögrencisi Yemenli Selma, Sudan'da Resim Sergisi Açti

Türkiye Maarif Vakfi (TMV) lisesi son sinif ögrencisi Yemenli Selma Zeyd es-Serefi'nin yaptigi resimler Sudan'in baskenti Hartum'daki okulda sergilendi.

Sergi açilisina Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Irfan Neziroglu, TMV Sudan Temsilcisi Muhammed Emin Simsek, Yemen'in Hartum Kültür Atasesi Ahmet er-Rabiyi ile Türk, Yemen ve Sudanli vatandaslar katildi.

Büyükelçi Neziroglu, Yemenli ögrencinin Hartum'da resim sergisi açmasindan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Neziroglu, TMV okullarindan sadece mühendis, doktor veya sosyal bilimcilerin çikmadigini, Sudan'da hem Hartum hem Nyala subelerinde sanatçilarin da yetistigini söyledi.

TMV okulunun Hartum'un en çok tercih edilen okullardan biri oldugunun altini çizen Neziroglu, "Türkiye'de egitim görmesi için Selma kizimiza destek olacagiz. Ümit ediyorum ki birkaç yil sonra daha büyük sergisini Istanbul'da açariz." dedi.

- "Kültürel ve sanatsal etkinlikleri destekliyoruz"

TMV Sudan Temsilcisi Simsek, "Sudan Maarif okullarimizda akademik basarinin yaninda sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri destekliyoruz." diye konustu.

Simsek, sanata ilgili duyan ögrencilerin temel becerilerini ortaya çikarmayi hedeflediklerini kaydederek, "Sanatçi ögrencimizle bir süredir düsündügümüz sergi açma fikrini beraberce olgunlastirdik, bugün de bunun mutlulugunu yasiyoruz." ifadesini kullandi.

Selma Es-Serefi, AA muhabirine, kendisine verilen firsattan duydugu memnuniyeti belirtti.

Düsüncelerini resim ile aktarabildigini söyleyen Serefi, resimlerini okuldakilere gösterdiginde çok ilgi duyduklarini ve sergi açma fikrinin böylece netlestigini ifade etti.

Yemen'in Hartum'daki Kültür Atasesi Rabiyi de Maarif Okullarina bu sergiyi açtiklari için sükranlarini sundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile