- Tobb Başkan Yardımcısı Budak Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya'nın fuar turizminden aldığı payın artırılması gerektiğini bildirdi.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl Antalya'yı ziyaret eden 11 milyondan fazla turistin yüzde 85'inin kente mayıs-ekim döneminde geldiğini kaydetti.

Yatak kapasitesini verimli kullanmak, yılın her ayında katma değer ve istihdam yaratmak için turizmin 12 aya yayılması gerektiğini vurgulayan Budak, "Fuar turizmi de bu vizyonla geliştirilmesi gereken alternatif turizm kanallarından birisidir. Antalya'nın fuar turizminden aldığı payı artırmalıyız" dedi.

Antalya'da 2014 sonuna kadar 19 fuar düzenleneceğine değinen Budak, bunların 6'sının uluslararası ihtisas fuarı olduğunu kaydetti.

Fuarların yalnızca ekonomik bir etkinlik olarak düşünülmemesi gerektiğine işaret eden Budak, "Fuarlar ticari ve ekonomik işbirlikleri için sundukları fırsatların yanı sıra sosyal ve kültürel bağların kurulduğu platformlar yaratıyorlar. Bu bağlar aynı zamanda turizm için kaldıraç etkisi yaratıyor. Turizm sektörümüzün fuarlara sahip çıkması ve desteklemesi çok önemli" diye konuştu.

- Food Product Fuarı
Budak, turizm sektörünün ana girdilerinden gıda sektöründe 25-28 Şubat'ta Food Product 22. Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı düzenleneceğini de bildirdi.
Gıda sektörünün Antalya'nın tarım ve turizm sektörleri ile sanayisi için de önemli olduğunu vurgulayan Budak, ATSO olarak, "Product of Antalya", "URGE-Tarım Kümesi", "URGE-Gıda Kümesi" projeleriyle tarım ve gıda ihracatını geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Food Product Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı'nı, gıda sektörünün potansiyelini göstermesi, turizm sektörünün kaliteli girdi ve tedarik imkanlarının artması, Rusya ve Orta Doğu ülkelerinden alıcılarla temas kurulması bakımından önemsediklerini belirten Budak, "Antalya, 22 yıldır düzenlenen Food Product gibi fuarlarıyla ülke ekonomisine ve sektörlerimize önemli bir katkı sağlamaktadır. Fuarlarımızın ulusal ve uluslararası çapta başarı kazanması bu bakımdan ayrıca önemlidir" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile