TOBB Baskani Hisarciklioglu 'Orta Vadeli Program'i Degerlendirdi

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’i (OVP) degerlendirdi.

Cumhurbaskani Erdogan tarafindan açiklanan programin, öngörülebilirligin olusmasi ve kararlilik ile birlikte enflasyonun düsürülmesi için önemli oldugunu ve is dünyasi olarak tüm güçleriyle çalisacaklarini belirten Hisarciklioglu su ifadelere yer verdi:

"Is dünyasi gelecege dair yol haritasi bekliyordu. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) önemli bir kazanim olmustur. Ülkemize ve milletimize hayirli olsun. Orta Vadeli Programi belirsizligi azaltma noktasinda son derece önemli görüyoruz. Ekonomik aktiviteye ivme saglamasini, öngörülebilirligi artirmasini bekliyoruz. OVP’de is ve yatirim ortamini iyilestirmeye yönelik kamu-özel sektör birlikteligiyle yeni çalismalar yapilacak olmasi, yesil ve dijital dönüsüme odaklanilmasi, girisimcilik ekosisteminin güçlendirilmesinin hedeflenmesi kiymetlidir. Programin temel amaçlarina ulasmak için ortaya konan reformlarin belirlenen takvimlendirme çerçevesinde hayata geçirilmesini bekliyoruz. Basta finansmana erisim olmak üzere is dünyasinin üretime ve yatirima yönelik ihtiyaçlarinin gözetilerek uygulanmasi da programin basarisini artiracaktir. Türkiye, insallah bu süreçte kararli bir sekilde hayata geçirecegi degisim ve dönüsümle sürdürülebilir büyümeyi saglayan, enflasyonunu kademeli olarak düsüren, makroekonomik ve finansal istikrarini güçlendiren, istihdamini artiran, daha rekabetçi ve daha yüksek katma degerli bir ekonomi haline gelecektir. Bizler de is dünyasi olarak ülkemizin hedefleri dogrultusunda tüm gücümüzle çalismaya devam edecegiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile