Tobb Başkanı Hisarcıkoğlu Açıklaması

Hasan Arslan - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB üyesi bir meclis başkanının ''Üst üste iki dönem meclis başkanlığı yapmış olanlar, iki seçim geçmeden aynı göreve seçilemez'' hükmünün iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasına ilişkin ''Mahkemenin konu ile ilgili nasıl bir karar vereceğini bilmeden daha fazla bir değerlendirme yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, bugün bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türk iş dünyasının çatı örgütü TOBB camiası içinde meclis ve yönetim kurulu başkanları ile beraber 736 başkanın olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

''Bu başkanlarımızdan mevcut yürürlükteki TOBB kanundan dolayı haklarının zayi olduğunu düşünen herhangi bir oda başkanımızın hukuki yollardan itiraz etme hakki var. Bir oda başkanımızda mevcut haklarının zayi olduğunu düşünerek hukuki yollara başvurmuştur.

İnsanların anayasal hakkını kullanmasına ne benim ne de bir başkasının müdahil olma hakkı yok. Sayın mahkemenin konu ile ilgili nasıl bir karar vereceğini bilmeden daha fazla bir değerlendirme yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum.''

Yayıncı: Ali Bayaslan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile