Tobb’da Antalya’yı Dört İsim Temsil Edecek

Tobb’da Antalya’yı Dört İsim Temsil Edecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 69. Genel Kurulu seçimlerinde Antalya’dan dört isim seçildi.

Geçen gün tamamlanan oda ve borsa başkanları düzeyinde seçimlerde yönetim kuruluna seçilen isimler arasında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyine ise Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır yeniden seçilirken, konseye Antalya’dan iki yeni isim daha ilave edildi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin de, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi’nde ilk kez yer alacaklar.

İKİNCİ KEZ SEÇİLDİ
TOBB’da yapılan görevlerin gönüllülük esasında üstlendiğini söyleyen ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, TOBB Yönetim Kurulu'na ikinci kez seçildiğini hatırlattı. Bu seçimin kendilerine hem turizmin başkenti olan Antalya’nın hem de ekonomik sorunları götürmeye fırsat sunduğunu ifade eden Budak, Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi'ne iki ismin daha Antalya turizmin yoğun yaşandığı Manavgat ve Alanya bölgesinden seçilmesini değerlendirdi. Budak, "Konseye seçilenler turizm bölgesinin TSO başkanları hem kendileri odaları ile ilgili faaliyetler gösterirken, hem de bölgeye hizmet üretecekler. Bölgeyi ve ülke sorunlarını konseye taşıma fırsatları olacak" dedi.

Antalya’nın önemli bir turizm bölgesi olduğunu hatırlatan Budak, aynı zamanda sanayinin de geliştiğini ve bu nedenle çeşitli sorunların olduğuna değindi. Antalya sorunlarının çözümü konusunda daha önce de çalışlarının olduğunu ifade eden Budak, "Antalya için strajetik planımız var. Bunlar doğrultusunda hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

GEÇEN DÖNEMDE DE YER ALDI
Antalya Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Ali Çandır ise konseyin, borsa sorunlarını ilgili makamlara iletmek için var olduğunu söyledi.

Geçen dönemde konseyde yer aldığını kaydeden Çandır, "Antalya’nın ve bölgenin her türlü sorunlarını hep birlikte tartışıyoruz. Bu kurumlar gönüllülük esasında hizmet edilen kurumlar” dedi.

TOBB’da yapılan seçimlerde bu yıl daha fazla değişimlerin yaşandığına değinen Çandır “Değişikler her zaman mümkün. Değişiklik taze kan demektir" şeklinde yorumladı.

KENDİ İÇİMİZDE BAŞKAN VE BAŞKAN YARDIMCISI SEÇTİK
TOBB 69. Genel Kurulu’na bin 750 delegenin katılımı ile bir seçim yaşandığını söyleyen Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş da TOBB’da Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi'ne seçildiğini belirterek, "İş adamlarına yakışır bir şekilde, sorunsuz bir şekilde kurul yaşandı. Seçimler dün tamamlandı. Bugün de 25 Ticaret ve Sanayi Odası başkanları toplandık. Kendi içimizde konseye başkan ve başkan yardımcısı seçtik" dedi.

Bu konseyin, yönetim kurulunu projelerle desteklemesi gereken bir kurul olduğunu ifade eden Boztaş, "Hem sektörel, hem de bölgemizin sorunlarını ulaştırmak fırsatını bulduk. TOBB’nin en yüksek heyetine taşıyacak bir araç elde ettik" şeklinde konuştu.

Konseyin bugün toplandığını belirten Boztaş, bir sonraki toplantı tarihine kadar MATSO olarak bölgenin sorunlarını değerlendirip öncelik sırasına koyarak konseye bu sorunları taşıyacaklarını bildirdi.

ALANYA'YI TEMSİL EDECEĞİZ
TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyinde görev almak için kendisine destek veren ekibe teşekkür eden Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah konseyde Alanya'mızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu yıl ilk defa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçildim. Ardından da TOBB’da yapılan seçimlerde Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi'ne seçildim. Alanya turizmin yoğun yaşandığı bir yer ve bazı sorunlarımız var.Bizim için burada ulaşım çok önemlidir. Havaalanını yeterli seviyeye getirmek için çaba sarf edeceğim. Alanya’da 6 golf alanı belirlenmişti. Bunların ihalesinin yapılmasını isteyeceğiz. Zaten bakanlara iletmiştik. TOBB’dan bu konuda destek isteyeceğiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile