Tobb'dan Adıyaman'a Okul, Yurt ve Spor Salonu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Adıyaman'da yaptırılacak 16 derslikli Anadolu lisesi, 200 kişilik öğrenci yurdu ve spor salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının güneyinde inşa edilecek tesisler için inşaat alanında tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Mahmut Demirtaş, okul ve diğer tesislerin inşaatı için TOBB yetkilileri ile yaklaşık bir yıl önce protokol imzaladıklarını anımsattı.
Yaklaşık 20 ay önce Adıyaman'da göreve başladığını hatırlatan Demirtaş, "Adıyaman'da göreve başladıktan sonra en çok önem verdiğim alanların başında eğitim gelmiştir. Eğitim bir ülkenin her şeyidir. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi o ülkenin eğitime verdiği önemle doğru orantılıdır. Eğitim durumu çok iyiyse o ülke çok kalkınmış bir ülkedir. Bunlar birbiriyle doğru orantılıdır" dedi.

Adıyaman'da eğitimin seviyesini ve kalitesini yükseltmek için 71 okulun temelini attıklarını belirten Demirtaş, bu okulların 796 dersliğe sahip olduğunu ve çoğunu hizmet vermeye başladığını ifade etti.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise eğitime verdikleri desteklerden dolayı TOBB ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yetkililerine teşekkür ederek, eğitime verilen destekleri önemsediklerini dile getirdi.
ATSO Başkanı Mustafa Uslu da TOBB'un çeşitli illerde yaptığı 43 eğitim tesisini tamamladığını, 18 ilde okul inşaatlarının devam ettiğini, 21 ilde ise tesis yapılması için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Bir yıl içerisinde bitirilmesi planlanan okul ve yurt binası ile spor salonu 10 bin 563 metrekare kapalı alana sahip olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile