TOBB’dan Diyarbakır’a İmam Hatip Lisesi

TOBB’dan Diyarbakır’a İmam Hatip Lisesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Değişen politikalarla artık Diyarbakır Doğu’nun incisi olma yolunda adım adım ilerliyor. Yatırım ortamını iyileştiren çalışmalar meyvelerini vermeye başladı” dedi.

TOBB ile Diyarbakır Valiliği arasında 24 derslikli imam hatip lisesi yapımı için protokol imzalandı. Hisarcıklıoğlu, konuşmasına Afyonkarahisar’daki patlamada şehit olan 25 askere Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Diyarbakır’ın kültürü ve mirası ile Türkiye’ni güzide şehirlerinden biri olduğunu belirten Hisaırcıklıoğlu, Diyarbakır’ın ciddi yatırım almaya başladığını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, “Değişen politikalarla artık Diyarbakır Doğu’nun İncisi olma yolunda adım adım ilerliyor. Yatırım ortamını iyileştiren çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Diyarbakır’a yapılan ve bundan sonra yapılacak yatırımlar istihdam yaratacak, refah yaratacak ve bölgenin dertlerine derman olacak. Bölgeye huzur gelecek” dedi.

Hisarcıklıoğlu, terörden medet umanların kendilerini düşürmek istediklerini kaydederek, “Biz bir ve beraber olursak önümüzde hiçbir şey duramaz. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel kalmaz. Yapmamız gereken tek şey, tek yürek olarak çalışmaya devam etmek. Aslında birlik ve beraberliğimizin göstergesi yatırımlardır. TOBB olarak biz de bölgedeki dönüşüme katkıda bulunmak, biz de sizin yanınızdayız demek istedik. Çorbada tuzumuz olsun dedik. Yatırımın en önemlisinin de gençlere yapılan yatırım olduğunu düşündük” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır’da TOBB ETÜ Üniversitesi’nin bir fakültesini açacaklarını sözlerine ekledi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da, Diyarbakır’ın kadim bir kent olarak niteleyerek, 30’u aşkın medeniyetin insani ve kültürel değerlerinin Diyarbakır’da görebilmenin mümkün olduğunu söyledi.

Diyarbakır ticaret ve sanayi şehri olduğunu ifade eden Toprak, bir adamlarına bir çağrıda bulunarak, “Diyarbakır’ımıza iş dünyasının gelip, o yatırım avantajlarını kullanmalarını istiyorum. Bir taraftan üretimde kolaylık, bir taraftan ürettiğinin yakın ülkelere ucuz maliyetle sevk edilmesi noktasında yani ihracat noktasında rekabet üstünlüğünü sağlayabilecek bir nokta olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

GAP eylem projesinde yürütülen projenin Diyarbakır için önemine değinen Toprak, GAP projesinin sadece sulama değil, tüm sektörleri harekete geçirecek çalışmaların yapıldığını anlattı. 9 bin 400 dersliğe ihtiyaçları olduğuna dikkat çeken Toprak, bin 595 adet ise devam eden derslik olduğunu belirtti.

Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Faik Yavuz, TOBB Yönetim Kurulu üyesi Fahrettin Akyıl, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can da katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Diyarbakır Valisi Toprak birbirlerine hediyeler verdiler.

Öte yandan bir gazetecinin ‘akil adamlar komisyonu kurulması’ ile ilgili sorusu üzerine Ensarioğlu, “Bu konu Mecliste ve siyasetle çözülmelidir. Hiçbir siyasi parti bu konuda siyasi hesap yapmaması gerekirken, maalesef muhalefetin 'bu konudan AK Parti'yi vurabilir miyiz' şeklindeki tavrı da zaman zaman çözümü zayıflatmaktadır. Yarın böyle bir toplantı İstanbul'da gerçekleşecek. Çözüme katkı sunabilecek tarafsız, samimi birileri varsa buyursunlar'' dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile