Tobb’den Hatay'a Okul Kompleksi

Türkiye Odolar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Hatay'a yapılacak olan; 'Okul Kompleksi'nin kent merkezine bağlı Narlıca beldesinde 65 bin metrekarelik bir alana inşa edileceği bildirildi.

İnşaat çalışmalarına ağustos ayında başlanacağı ve çalışmaların da 18 ayda tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

Hatay Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kuseyri'nin girişimi sonucunda; Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in şahitliğinde Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu arasında imzalanan 'okul protokolü' meyvesini veriyor. Söz konusu protokol kapsamında okul kompleksinin, Hatay merkeze bağlı Narlıca beldesindeki 65 bin metrekarelik alana yapılacağı kaydedildi. Ağustos ayında inşaatına başlanması beklenen kompleksin, 18 aylık bir zaman diliminde tamamlanacağının altı çizildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan ve aynı zamanda da TOBB Yönetim Kurulu üyesi de olan Mehmet Ali Kuseyri, en geç 30 gün içerisinde yer teslimi yapılarak okul kompleksinin inşaata başlanacağını ifade ederek, "İnşaata başlama tarihinden itibaren en geç 18 ay içinde ise okul kompleksinin bitirilmesi hedefleniyor. İnşaat bitiminde Hatay Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile TOBB arasında imzalanan üçlü protokol kapsamında okulun açılış töreni gerçekleştirilip, burayı Hatay'a kazandıracağız. Bu okul kompleksinin Hatay'a çok büyük katkılar sunacağına inanıyoruz" dedi

TOBB'un asli görevinin dışında başta eğitim olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren birçok kamu kurum ve kuruluşuluna hizmet üretimi konusunda destek verdiğini, bundan sonraki süreçte de vermeye devam edeceğini vurgulayan Kuseyri, tüm bunların yanında Hatay Ticaret Borsası olarak, kentin ihtiyacı olduğuna inanılan; 'Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nu da Hatay'a kazandırmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kuseyri, "Hatay'ın ihtiyacı olan 'Çok Amaçlı Toplantı Salonu' yapmaktaki çıkış noktamı;z her türlü toplantı, sunum, konferans organizasyonlarında çok sayıda kişiye hizmet verebilecek salon sıkıntısını gidermek. Salonun toplam kapasitesi 330 kişi. Çok Amaçlı Konferans Salonu, öncelikle Hatay Ticaret Borsası'nın bu konudaki ihtiyacını karşılayabileceği gibi kentin bu ölçekteki salon ihtiyacına da cevap verecek" ifadesini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile