TOBB Gaziantep GGK, Genç Girisimcileri Mert Basaran Ile Bulusturdu

TOBB Gaziantep GGK, Genç Girisimcileri Mert Basaran Ile Bulusturdu

Gaziantep Ticaret Odasinin (GTO) koordinatörlügünü yürüttügü Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Gaziantep Genç Girisimciler Kurulu (TOBB Gaziantep GGK), “Küçük Isler Büyük Özgürlükler” kitabinin yazari, ünlü Emlak ve Yatirim Danismani Mert Basaran’i genç girisimcilerle bulusturdu.



Yogun ilgiye sahne olan ve çevre illerden de katilimcilarin yer aldigi “Mert Basaran ile Finansal Okuryazarlik Semineri”nin açilis konusmasini gerçeklestiren TOBB Gaziantep GGK Baskani Abdulkadir Koçer, finansal okuryazarligin artik vazgeçilemez hale geldigini vurgulayarak, “Veri çagina girmis olmamizin ve her seye kolay yoldan ulasabilmemizin büyük avantajlarinin yaninda dezavantajlarini da yasiyoruz. Veri kirliliginin getirdigi sorunlarla beraber verinin ulasilabilirligi beraberinde rekabeti de artirdi. Her geçen gün rekabet artiyor. 15-20 sene önce finansal okuryazarlik diye bir derdimiz yokken simdi vazgeçilmez hale geldi. Teknoloji gelistikçe daha iyi bir analizci ve verileri okurken bilinçli olmazsak içinde bulundugumuz veri çagi, avantajdan çok dezavantaja dönüsecek. Tüm dünya ilerlerken biz maalesef geride kaliriz ve rekabet avantajini kaybetmenin sonuçlarini toplum olarak yasayarak kisa yoldan zengin olma hayalleri döngüsünden çikamayiz” dedi.

“Finansal yönetimi bilmek zorundayiz”

GTO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Taner Özdurak ise su an içinde bulunulan konjonktürün hem küresel hem de ulusal düzeyde tüm ekonomistleri zorladigini belirterek, “Içinde bulundugumuz ortam; jeopolitik tansiyonun yüksek oldugu, siki para politikalarinin uygulandigi, talebin daraldigi, enflasyonist baskinin üretim maliyetlerini bas edilemez noktaya getirdigi, gelir dagilimin bozuldugu, kur seviyesinin ihracatin finansmanini karsilamadigi bir ortam Iste böylesi bir ortamda finansal okuryazarlik, tasarruf ve etkin mali yönetim gibi konularin önemi daha da artmaktadir. Aslinda hepimiz yani bireyler, isletmeler ve de devletler finansal yönetimi iyi bilirse ekonomi bu kadar zora düsmeyecektir. Ya da risklere karsi hazirlikli oldugumuz için bu süreçleri çok daha az zararla atlatabiliriz. Çünkü hem isletmelerimizin bütçesini hem ev bütçemizi hem de bireysel bütçemizi yönetirken alacagimiz kararlar ayni zamanda toplumun ekonomik sagligi için de hayati öneme sahiptir. Bu yüzden finansal yönetimi bilmek zorundayiz” ifadelerini kullandi.

Açilis konusmalarinin ardindan kürsüye gelen Emlak ve Yatirim Danismani Mert Basaran’in; bütçe ve yatirim yönetimi, mali sartlari kontrol altina alma yöntemleri, tasarrufun ve gereksiz harcamalari kismanin önemi, enflasyonist ortamda alinmasi gereken tedbirler gibi konularda yaptigi sunum ve açiklamalar ilgiyle takip edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile