TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özakalin, Bölge Ziyaretlerini Tamamladi

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özakalin, Bölge Ziyaretlerini Tamamladi

Bölge illerinde is dünyasinin sorunlarini yerinde tespit etmek ve istisarelerde bulunmak amaciyla baslattigi ziyaretlere devam eden, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani Saim Özakalin, programin ikinci gününde Igdir, Dogubayazit ve Agri’daki Oda ve Borsalari ziyaret etti.

TOBB Oda ve Borsalar Daire Baskanligi Uzmani Kadir Akalin’in eslik ettigi Baskan Özakalin, Kars’tan Igdir’a geçerek Igdir Ticaret Borsasi (ITB) ve Igdir Ticaret ve Sanayi Odasi’ni (ITSO) ziyaret etti. Igdir Ticaret Borsasi’nda Meclis Baskani Kasim Çankaya ile görüsen Baskan Özakalin, tarim ve hayvancilik konusunda sektör sorunlariyla ilgili bilgiler aldi.

Ardindan, Igdir Ticaret ve Sanayi Odasi’ni ziyaret eden Özakalin burada da Yönetim Kurulu Baskani Kamil Arslan’la bir araya geldi. ITSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de istirak ettigi bir toplantida sehrin ekonomisine yön veren sektörlerle ilgili konular üzerinde duruldu. Sinir ticaretiyle ilgili meselelerinin agirlikli olarak ele alindigi toplantida sorunlarin asilmasi noktasinda yapilmasi gereken çalismalar istisare edildi.

Igdir’dan sonra Dogubayazit’a giden Özakalin, Dogubayazit Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Cemal Can’la görüstü. Baskan Can’la sehrin meselelerini degerlendiren Özakalin, hazirlanacak raporda, basta sinir ticaretiyle ilgili konular olmak üzere bölge is dünyasinin sorunlarina yönelik yapilan tespitlere yer vereceklerini vurguladi.

Özakalin Dogubayazit’in ardindan bölge Oda ve Borsalara gerçeklestirdigi ziyaretlerin son duragi olan Agri’ya geçti. Agri Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Yönetim Kurulu Baskani Saim Alpaslan’la makaminda bir araya gelen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Baskani Özakalin, farkli sektörlerde yasanan sorunlari dinledi. Sorunlarin çözümü konusunda TOBB’un Oda ve Borsalarla is birligi ve koordinasyon içinde çalisacagini kaydeden Baskan Özakalin, bölge Oda ve Borsalarla iletisimin en üst seviyede sürecegini dile getirdi.

Ziyaretlerde Baskan Özakalin, Oda ve Borsa Baskanlarina üzerinde nazar boncugu bulunan bir silt ve Erzurum’un cografi tescilli ürünlerinden Oltu tasindan yapilmis tespih hediye etti. Igdir TB Meclis Baskani Kasim Çankaya, Igdir TSO Yönetim Kurulu Baskani Kamil Arslan, Dogubayazit TSO Yönetim Kurulu Baskani Cemal Can ve Agri TSO Yönetim Kurulu Baskani Saim Alpaslan da Baskan Özakalin’a ziyaretinin anisina plaket ve çesitli yöresel ürünler takdim ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile