TOGG'dan Heyecanlandiran Paylasim Açiklamasi Tesisler Neredeyse Tamamlandi

TOGG'dan Heyecanlandiran Paylasim Açiklamasi Tesisler Neredeyse Tamamlandi

TOGG’un, insasi devam eden Gemlik’teki fabrikasinda çalismalar hizlandi. Sosyal medya üzerinden yapilan paylasimda, Gemlik tesisinde bu ay boya tesisinin yüzde 99’unun, gövde tesisinin yüzde 97’sinin, montaj tesisinin ise yüzde 95’inin tamamlandigi bilgisi verildi.



Türkiye’nin Otomobili Girisim Grubu’nun (TOGG) insasi devam eden Gemlik’teki fabrikasinda çalismalar hizlandi. Sosyal medya üzerinden yapilan paylasimda, Gemlik Tesisinde bu ay boya tesisinin yüzde 99’unun, gövde tesisinin yüzde 97’sinin, montaj tesisinin ise yüzde 95’inin tamamlandigi belirtildi. Ayrica sosyal medyadan paylasilan videoda tesislerin son durumuna iliskin bilgiler verildi.



Yapilan paylasimda su ifadeler kullanildi: "208 robot ile parçali denemelere basladigimiz Gemlik Tesisimizde bu ay; Boya tesisinin yüzde 99’u tamamlandi. Gövde tesisinin yüzde 97’si tamamlandi. Montaj tesisinin yüzde 95’i tamamlandi."

Tesis Haziran ayinin sonunda tamamlanacak

Gemlik tesisinde Mayis itibariyla gövde binasindaki gelismelerin yani sira, 83 bin 935 metre elektrik kablolama yapilan ve 36 bin 770 metre boru hatti dösenen boya tesisinde tanklar su testlerine basladi.

Montaj tesisinde ise 99 bin 210 metre elektrik kablolama yapilirken, 58 bin 330 metre boru hatti dösendi. Toplam 1 milyon 200 bin metrekare açik alan üzerine insa edilen TOGG Gemlik Tesisi insasi haziran ayinin sonunda tamamlanacak.

TOGG, 2022 yilinin son çeyreginde seri üretime hazir olacak. Homologasyon testlerinin tamamlanmasinin ardindan da 2023 yilinin ilk çeyregi sonunda C segmentindeki ilk araci olan SUV pazara çikacak. Takip eden yillarda ise C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sirasina girecek. Takip eden yillarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katilmasiyla, ayni DNA’yi tasiyan ve 5 modelden olusan ürün gami tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farkli model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile