Tohumlar Minik Ellerde Toprakla Buluştu

TEMA Vakfı Kilis Temsilciliği, Kilis Orman İşletme Müdürlüğü ve Özel Mehmet Döğme Koleji‘nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte öğrencilere dağıtılan fıstık çamı tohumları tüplere ekildi.

Özel Mehmet Döğme Koleji‘nin bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe TEMA Vakfı Kilis Temsilcisi Doç.Dr. Nazım Şekeroğlu, Kilis Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya, Özel Mehmet Döğme Koleji Müdürü Fakrullah Akdursun ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi gönüllü öğrencileri, Orman İşletme Müdürlüğü personeli, Özel Mehmet Döğme Koleji öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan TEMA Vakfı Kilis Temsilcisi Doç.Dr. Nazım Şekeroğlu öğrencilere TEMA Vakfı ve erozyon ile ilgili bilgi verirken, Kilis Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya ormanların önemi, orman yangınları için ALO Yangın 177 hattı ve fidan yetiştirme konularında bilgi verdi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşılan etkinlikte toprak tüpleri ve fıstık çamı tohumlarını alan öğrenciler, tohumlarının ekimini yaparak ilk sularını okul çeşmesinden verdiler. Evlerinde bakım yaparak

büyütecekleri fıstık çamlarını 2011 sonbaharında Kilis merkezinde uygun bir alana kendi elleriyle dikeceklerini öğrenen öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Doç.Dr. Nazım Şekeroğlu, TEMA Vakfı Kilis Temsilciliği olarak öncelikli konularının toprak erozyonunun önlenmesi, yaşanabilir bir çevre için geri dönüşüm ve su tasarrufu olduğunu belirterek, "orman yoksulu olan Kilis ilinde de ağaçlandırma konusundaki çalışmalarının da hız kesmeden devam edeceğini belirtti. Kendilerine toplum namına yaptıkları projelerde destek veren başta Kilis Valiliği, Belediye Başkanlığı olmak üzere tüm yerel kamu ve özel kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca, her zaman yanımızda

bulunan ve tereddütsüz bize destek veren Kilis Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya‘ya ve Kilis Çevre ve Orman İl Müdürü İbrahim Metin ve ekip arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile