Tohumun Filizlendigi Yeri Görenler Soke Oldu

Tohumun Filizlendigi Yeri Görenler Soke Oldu

Sivas’ta bir çiftçi, traktörünün içerisinde filizlenen tohumu görünce soke oldu. Demir yigininin arasindan çikan kabak fidesini görenler hayrete düstü.

Sivas’in Gemerek ilçesinde 20 yildir çiftçilik yapan Mehmetcan Yildirim traktöründe bir yaprak fark etti. Yapragi bulundugu yerden almak isteyen Yildirim, yapragin filizlenmis kabak oldugunu fark etti. Demir yigininin arasinda filizlenen kabak tohumunu koruma altina alan çiftçi, traktörün içerisinde yetistirmeye basladi.



“Rabbim nasip ederse kayadan da, demirden de yesillik çikarir”

Filizi yaklasik 20 gün önce fark ettigini söyleyen Mehmetcan Yildirim, “20 yildir çiftçilik yapiyorum. Traktörüme bindigimde bir kabak tohumunun düsmesiyle filizlendigini gördüm. Allah’tan gelen bir seyi koparmak istemedim. Traktörün içerisinde sakincasi olmadigi sürece yetismesini istiyorum. Engel olursa da fidesinden sökerek baska bir yerde yetistirmek istiyorum. Nasil oldugunu bende bilemedim. Kabak tohumu oraya düsmüs, filizlenmis. Öyle görünce de kiyamadim koparmaya. Rabbim nasip ederse kayadan da, demirden de yesillik çikarir. Su olmayan yerde gördügünüz gibi filizleniyor. Allah istediginde her sey olur” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile