Tokat Havalimaninda Ek Sefer Talebi

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, uçak seferlerinin tam doluluk kapasitesiyle gerçeklestigi Tokat Havalimaninda talep yogunluguna ragmen sefer sayilarinin sinirli tutulmasi ve ek seferlerin devreye sokulmamasi nedeniyle magduriyet yasandigini söyledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan yaklasik 1,5 ay önce açilisi yapilan yeni Tokat Havalimaninda yolcu trafigi yogunlugu yasaniyor. Günlük olarak Istanbul’a tek uçak seferinin yapildigi Tokat Havalimaninda bilet bulamayan yolcular çevre illere gitmek durumunda kaliyor. Konuyu TBMM gündemine getiren MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, taleplere istinaden ek seferlerin açilmasi gerektigini söyledi.

MHP’li Bulut, “Tokat’ta gerçeklesen, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatirimlarindan biri olan Tokat Havalimaninin faaliyete geçmis olmasi büyük bir memnuniyetle karsilanmistir. Açildigi andan itibaren Istanbul-Tokat uçuslarinin gerçeklestirildigi ve uçak seferlerinin tam doluluk kapasitesiyle gerçeklestigi Tokat Havalimaninda talep yogunluguna ragmen sefer sayilarinin sinirli tutulmasi ve ek seferlerin devreye sokulmamasi nedeniyle, hemsehrilerimizin önemli bir kismi, halen komsu illerin havalimanlarini kullanmak durumunda kalmaktadir” dedi.

Istanbul - Tokat seferlerinin artmasi gerektigine dikkat çeken Bulut, “Bu durum, ciddi bir zaman kaybina ve yorgunluga neden olmaktadir. Bu nedenle, özellikle Istanbul-Tokat sefer sayilarinin artirilmasi ve saatlerinin daha islevsel bir seklide düzenlenmesi ve ayrica, Izmir ile Antalya seferlerinin de aktarmasiz bir sekilde haftada birkaç defa da olsa devreye girmesi bütün hemsehrilerimizin beklentisidir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile