Tokat'ın 2011 Bütçesinden Gerekli Payı Alamadığı İddiası

Tokat'ın 2011 Bütçesinden Gerekli Payı Alamadığı İddiası

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, Tokat'ın 2011 bütçesinden gerekli payı almadığını söyledi.

Parti binasında MHP İl Başkan Yardımcısı Salim Püsküllü, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Bilge Açıkkapı, MHP Merkez İlçe Başkanı Aydemir Aygın, İl Genel Meclis Üyesi Özdemir Kal ve partililerle basın mensuplarının karşısına geçen Doğru, Meclis'te görüşülen 2011 bütçelerine değindi. Tokat'ın 2011 bütçesinden gerekli payı almadığını ileri süren MHP'li Doğru, "Üniversitenin bütçesi orta ölçekli bizimle beraber olan ilçelerin almış olduğu bütçelerle aşağı yukarı yakın veya altındadır. Halbuki Tokat üniversitesi gelişmekte ve kalkınmakta olan bir üniversitedir. Artı beraberinde hala çevre yolu, Tokat-Niksar yolu, bitirilememiştir. Ödenekleri çok azdır. Uzun yıllardır baraj ve göletlerle ilgili beklenti var. Elinde parası gücü olmayan bürokrasi ne yapacak. Bürokrasiyi bu hale getiren AK Parti hükümetidir. Kimse kimseyi suçlamasın" dedi.
Tokat'ın kredi kartları borçlarının arttığı illerin başında gelmekte olduğunu ifade eden Doğru, "Tokat'ta esnaflar çeklerini ve senetlerini ödeyemediği için dükkanlarını kapatıyorlar, bireysel krediler ödenemiyor icra dosyaları gün geçtikçe artıyor buda insanları mutsuzluğa iterek psikolojilerini bozuyor. Bu da toplumda sigara, alkol, uyuşturucu kullanımını artırarak, insanları intihara kadar sürüklüyor" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile