Tokat'ta 1. Uluslararasi Siddet Ve Siddeti Önleme Kongresi Basladi

Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi (TOGÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi ile Mobbing Egitim Yardim Arastirma Dernegi (MEYAD) isbirligi ile düzenlenen 1. Uluslararasi Siddet ve Siddeti Önleme Kongresi basladi.

TOGÜ'den yapilan yazili açiklamaya göre, 13 Ekim'e kadar sürecek 1. Uluslararasi Siddet ve Siddeti Önleme Kongresi açilis programi, Tasliçiftlik Yerleskesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli Irade Salonu'nda gerçeklestirildi.

Kongre Baskani Prof. Dr. Nermin Gürhan, yaptigi konusmada, siddetin tüm dünyada oldugu gibi Türkiye'de de devam ettigini, siddetin çesitlerinin de arttigini, siddetle mücadele etmek için siddeti çok unsura bölmek yerine daha dar kapsamda ele almak gerektigini vurguladi.

Mobbing Egitim Yardim Arastirma Dernegi Baskani Ismail Akgün ise "Siddeti önleme konusuna çok önem veriyoruz. Kongre boyunca çok degerli çalismalar yapilacak. Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi ile isbirligi yapmaktan dolayi memnunuz." ifadesinde bulundu.

TOGÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Funda Demirtürk ise sunlari kaydetti:

"Siddetin bir terbiye mekanizmasi veya çatisma çözme yöntemi olmadigini, sadece bir öfke kontrolü basarisizligi, irade zayifligi veya bir cinnet hali olarak da ele alinmamasi gerekiyor. Siddet, bazen son derece bilinçli, kontrollü, planli ve sistematik bir sekilde uygulaniyor. Sorunlarin tespiti ve çözümleri için atilmasi gereken adimlarin belirlenmesi gerekiyor. Düzenlenen kongre ile akademisyenlerin, ögrencilerin, kanaat önderlerinin faydalanabilecegi veri ve istatistiklerin ortaya konulmasi hedefleniyor."

Türkiye Insan Haklari ve Esitlik Kurumu Baskani Prof. Dr. Muharrem Kiliç da kongrede oldukça kapsamli konularin tartisilacagini aktardi.

Açilisa, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Isa Gökçe, Eski Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Baskani Salih Murat, Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Isikhan, Cumhurbaskanligi Egitim ve Ögretim Politikalari Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, protokol üyeleri ve akademisyenler katildi.

Üç gün sürecek kongrede, "mobbing (yildirma), saglikta siddet, siddetin hukuksal ve etik boyutu, siddetin toplumsal boyutu (kadin, çocuk, yasli, hayvan, doga ve medya), beslenme ve siddet, egitim ve siddet, savas ve siddet" gibi konular ele alinacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile