Tokat'ta 26 Ton Karpuzu Kapis Kapis Ettiler

Tokat'ta 26 Ton Karpuzu Kapis Kapis Ettiler

Tokat’in Zile ilçesinde karpuz üreticileri tarafindan baslatilan hayir etkinligi büyüyerek devam ediyor. Geçtigimiz hafta dagitilan 17 ton karpuzun ardindan Hüseyin Kodak da 26 ton karpuz göndererek hayra katildi.



Tokat’in Zile ilçesinde geçtigimiz günlerde bir hayirsever karpuz üreticisi tarafindan baslatilan karpuz dagitimi, büyüyerek devam ediyor. Geçtigimiz hafta, yerel üretici Mehmet Kutsal, yüksek verim elde ettigi tarlasindan 17 ton karpuzu halka ücretsiz olarak dagitmisti. Bu hayirseverlik örnegi, baska bir karpuz üreticisi olan Hüseyin Kodak tarafindan görülüp takdir edildi. Hüseyin Kodak, bu güzel örnegi daha da büyütmek amaciyla kendi ürettigi 26 ton karpuzu Zile’ye gönderdi. 26 ton karpuz, bir tir dolusu olarak Zile’ye ulastirildi ve dagitim noktasinda halkin büyük ilgisiyle karsilasti. Bin 500 kisi, karpuzlari kapis kapis aldi. Halkin yogun ilgisi, hayirsever üreticileri de mutlu etti.

“Karpuz yemeyen kalmasin istedik”

Tamamen hayir amaçli karpuz dagittiklarini ifade eden karpuz üreticisi Mehmet Kutsal, “Geçen hafta 17 ton karpuz dagitmistik. Bunun üzerine degerli abim Hüseyin Kodak da bu haberi aldi. Bize 26 tonluk, bugün dagilan karpuzu kendisi gönderdi. Kendi emegi ve kendi üretimi olan karpuzu ücretsiz dagitmak üzere Tokat’in Zile ilçesine gönderdi. Garibanlarin kursagindan geçsin istedi. Biz de karpuz yemeyen kalmasin diye halkimizla bugün bulusturduk” dedi.



“Bin 500 kisi geldi”

Karpuz dagitiminin halk tarafindan büyük memnuniyetle karsilandigini ve bu tür yardimlarin devam etmesini temenni ettiklerini belirten Kutsal, “Geçen hafta dagittigimizin üç kati kisi geldi. Bu hafta karpuz alan bin 500 kisi vardi. Talep çoktu. Eylül ayinda dedik ama Hüseyin abinin istegine göre erkene aldik” diye konustu.



Ücretsiz karpuz olan vatandaslar da hayir sahiplerine tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile