Tokat'ta Ahir Krizi

Tokat'ta Ahir Krizi

Tokat’in Pazar ilçesinde hayvancilikla ugrasan Mustafa Tüter, ahirinin sulama kanali yapimi gerekçesiyle yikilmak istendigini söyledi.

Pazar ilçesinde hayvancilikla ugrasan Mustafa Tüter, olaya iliskin açiklamasinda, "Buraya 1977 yilinda su kanali yapilmis. Ben de buraya 1996 yilinda ahir yaptirdim. Önceki dönem belediye baskani Erdogan Yilmaz ’buradan yol geçecek’ dedi.

Daha sonra kanal benim ahirin içinden çikti. Ben de gerekli yerlere dilekçe biraktim, ’Sizin kanaliniz 3 metre, bu seklide yerinizi alin’ dedim. Onlar da ’yol yapacagiz’ diye diger taraflari kapattilar. Ben onlarin yerlerini terk ettigim halde hâlâ ahirimi yikmaya çalisiyorlar. Diger tarafta kullanilmayan bir kanal uguruna benim ahirimi yikmaya çalisiyorlar. Dertleri ahiri komple yikmak. Buraya gelen mühendis bana hakaretlerde bulundu. Küçük kepçe ile yapilacak isi büyük kepçe ile yaparak benim ahirimi yikmak istiyorlar. Dönemin belediye baskani ’yol yapacagim’ diye yolu kapatti. 3 metre yer onlarin diye çiktim, yerlerini terk ettim. Yol yapacagiz diye kanali da kapattilar. Önceden buradan yol geçecek dediler, ahirima göz diktiler. Simdi de kanal yapmak için ahirimi yikmak istiyorlar" diye konustu.



"Bununla ilgili bir çalisma baslattik"

Yesilirmak Sulama Birligi Isletme Mühendisi Semra Demirler konu ile açiklamalarda bulunarak, "Burayla ilgili daha öncesinde belediye bir yol açma çalismasi yapti. Bu yol açma çalismasinda da bizim sulama birligimize ait olan kanalin yerinde olmadigi ve oradan yol açilmasi gerektigini söylediler. Sonra kanalimiz orada tahrip edildi. Kanalinin geçmesi gereken yerde ahirin üzerine denk geliyordu. Bununla ilgili bir çalisma baslattik. Biz su anda Devlet Su Islerinin kendisine ait istimlak alanina kanalimizi yaparak problemi gidermeye çalisiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile