Tokat'ta AK Parti Kadin Kollari Üyeleri Kadina Yönelik Siddet Için Bir Araya Geldi

AK Parti Tokat Kadin Kollari Sosyal Politikalar Birim Baskani Nurgül Sari, Kadina Yönelik Siddetle Uluslararasi Mücadele Günü dolayisiyla basin toplantisi düzenledi.

Sari, parti binasinda AK Parti Tokat Il Baskan Yardimcisi Emin Kismet, Yönetim Kurulu üyeleri ve teskilat mensuplarinin katilimiyla düzenledigi basin toplantisinda, 2004 yilinda Anayasa'da pozitif ayrimcilik ilkesinin düzenlendigini belirtti.

Türk Ceza Kanunu'nda 2005 yilinda yapilan degisiklik ile "töre nedeniyle" ifadesini ekleyerek, töre cinayetleri faillerine en yüksek cezalarin getirildigine isaret ederek, "Medeni Kanun, Is Kanunu'nda yaptigimiz düzenlemelerle kadini güçlendiren politikalar ve uygulamalarla yolumuza devam ettik. 81 ilde SÖNIM'leri kurduk. KADES, elektronik kelepçe, ALO 183 çagri hatti, bakanliklar arasi koordinasyonun güçlendirilmesi, egitimler, eylem planlari ile topyekun mücadele kararliligimiz artarak devam ediyor." dedi.

Siddet kimden gelirse gelsin, kime karsi yapilirsa yapilsin, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararli olduklarini vurgulayan Sari, sunlari kaydetti:

" Tek bir kadina yönelik siddete dahi tahammülümüz yok. Sadece ev içi degil, basta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadinlara ve çocuklara yaptigi her türlü siddetle kararlilikla mücadele edecegiz. Var olan çözüm önerilerimize yenilerini ekleyerek, canla basla çalismaya devam edecegiz. Toplumumuzu derinden etkileyen siddet konusunun temeline inildiginde, çözümün topyekun mücadele ile saglanacagina inaniyoruz. Öyle ki, kadina yönelik siddet konusu, üzerinden siyaset yapilmayacak kadar hassas ve insani bir konudur. Yakin zamanda, Sayin Cumhurbaskanimiz, Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Ulusal Eylem Plani'nin dördüncüsünü açikladi. Ardindan bosanmis ese karsi islenen siddet suçuna da agirlastirici hükümler getirilmesi dördüncü yargi paketinde düzenlendi. Attigimiz tüm bu adimlar, kadina yönelik siddet konusundaki kararliligimizin en iyi göstergesidir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile