Tokat'ta Bugday Rekoltesinde Artis Bekleniyor

Tokat'ta Bugday Rekoltesinde Artis Bekleniyor

Tokat’ta geçtigimiz yil 265 bin ton olan bugday hasadinin sertifikali tohum destegi ile bu sezon 290-300 bin civarinda olmasi bekleniyor.

Tokat’ta, çiftçiler biçerdöverlerin yardimiyla bugday mesaisine devam ediyor. Geçen yil 210 bin ton olan bugday hasadinin bu yil 290-300 bin tona çikmasi bekleniyor. Tokat Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Orhan Sahin, Tokat’ta 365 bin hektar islenen tarim arazisinin yaklasik 240 bin hektarinda hububat üretimi yapildigini kaydetti.

Bu alanin yaklasik 123 bin hektarinda bugday üretimi yapildigini belirten Sahin, bir önceki yila göre rekoltede artis beklediklerini söyledi.

Bugday hasadinin tamamlanmak üzere oldugunu ifade eden Sahin, “Su anda ilimizde belli bölgelerde bugday hasadimiz bitti. Belli bölgelerde de sona gelmek üzere. 2020 yili kesinlesen rakamlarimiza göre ilimizdeki bugday hasadi 265 bin ton olarak belirlendi. Bu yil ülkemizde dogal afetler ve kuraklikla ilgili dolu bir yil oldu. Ama ilimizde bu kurakliktan diger illere göre bazi bölgelerimiz etkilendi. Haziran ayinda yagan yagislarla bugday rekoltemizde fazla bir düsüs beklemiyoruz. Kesinlesmemekle beraber su anda bekledigimiz bugday rekoltesi yaklasik 290-300 bin ton civarinda” dedi.

Müdür Sahin, sertifikali bugday tohumu dagitiminin da rekolteyi artirdigini belirterek, “Bakanligimizin 2021 yilinda uyguladigi bitkisel üretimi gelistirme projesi kapsaminda yüzde 75 hibeli tohum dagitimi yapildi. Hatta bu yil ilimizdeki ekilis alanlarinda artis var. Özellikle bakanligimizdan aldigimiz desteklerle misir, ayçiçegi, mercimek ve bugday tohumlugu dagittigimizdan dolayi da ilimizde bir azalis söz konusu degil” diye konustu.

Bugday fiyatlarinda taban fiyat uygulamasi yapildigina dikkat çeken Müdür Sahin, açiklanan bugday fiyatlarinin çiftçiyi memnun edecek seviyede oldugunu sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile