Tokat'ta 'Deprem Sehitleri Hatira Ormanina' 2 Bin Fidan Dikildi

Tokat'ta 'Deprem Sehitleri Hatira Ormanina' 2 Bin Fidan Dikildi

Tokat’ta 21-26 Mart Ormancilik Haftasi çerçevesinde "6 Subat 2023 Deprem Sehitleri Hatira Ormanina 2 Bin fidan dikimi yapildi.

21-26 Mart Ormancilik Haftasi münasebetiyle Tokat Gij gij dagi mevkiinde tesis edilen “6 Subat 2023 Deprem Sehitleri Hatira Ormani’na Tokat il protokolü, depremzedeler, vatandaslar ve ögrencilerin katilimiyla yüzlerce fidan dikildi.

Kutlama programinin sade tutuldugu etkinlikte; açilis konusmasini yapan Orman Isletme Müdürü Erhan Çotur; “21 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi” münasebetiyle Orman Genel Müdürlügümüzce kaybettigimiz canlarimizin hatirasini ilelebet yasatmak için 81 il merkezinde “6 Subat 2023 Deprem Sehitleri Hatira Ormani” tesis edildi. 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen “Asrin Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle milletçe derin üzüntü içerisindeyiz. Bu vesileyle Milletimize bir kez daha geçmis olsun dileklerimizi sunuyor, depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina sabir ve bassagligi diliyorum. Bizler, ’Yarin kiyametin kopacagini bilseniz dahi elinizdeki fidani dikiniz.’ düsturuna sahip bir inancin ve medeniyetin mensuplariyiz. Ormanlari, geçmisten kalan miras degil, çogaltarak gelecek nesillere devredilecek emanet olarak görüyoruz. Bugün hep birlikte 6 Subat 2023 Deprem Sehitleri Hatira Ormani’nda dikecegimiz fidanlarla hem deprem sehitlerimizin anilarini yasatacak hem de Türkiye yüzyilina nefes” olacagiz” dedi.

Tokat Vali Vekili Osman Sari’nin konusmasinin ardindan depremde hayatini kaybeden vatandaslar için Il Müftüsü Abdullah Pamuklu tarafindan dua okundu.

Programda selvi, sedir, karaçam ve badem türlerinden olusan 2000 fidan dikildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile