Tokat'ta Deprem Sonrasi Insan Boyunda Çatlaklar Olustu

Tokat'ta Deprem Sonrasi Insan Boyunda Çatlaklar Olustu

Tokat’in Sulusaray ilçesine bagli Bugdayli Köyü’nde meydana gelen depremin izleri, köy sakinlerini tedirgin eden derin çatlaklar olarak ortaya çikti. Ihlas Haber Ajansi tarafindan kaydedilen görüntülerde, bu çatlaklara insanlarin rahatlikla girebildigi görüldü.

Tokat’in Sulusaray ilçesine bagli Bugdayli Köyü’nde meydana gelen depremlerin ardindan ortaya çikan çatlaklar, bölgedeki sarsintinin etkileyici boyutunu gün yüzüne çikardi. Ihlas Haber Ajansi tarafindan kaydedilen görüntülerde, çatlaklara insanlarin rahatlikla girebildigi net bir sekilde görülebiliyor. 18 Nisan’da köy merkezli 5,6 büyüklügündeki depremin etkileriyle birlikte ortaya çikan bu çatlaklar, köylüler arasinda büyük endise olusturdu. Köy Muhtari Ahmet Demir, depremin hemen ardindan bölgede incelemelerde bulunuldugunu ancak çobanlarin daga çikmadigi için fay çatlaklarini önceden fark edemediklerini ifade etti.

Ancak sonradan yapilan gözlemlerle büyük çatlaklarin nerede oldugunun daha net anlasildigini belirtti.

Bugdayli Köyü sakinleri, depremin olusturdugu bu çatlaklarin boyutu ve derinligi konusunda endise duyarken, yetkililerin bölgedeki riskleri yakindan takip etmelerini ve gerekli önlemleri almalarini talep ediyor.

“Çobanlarimiz daglarda çatlak gördü”

Bugdayli Köyü Muhtari Ahmet Demir, “18 Nisan’da 5,6 siddetinde meydana gelen depremin merkez üssü köyümüzdü. Ilk basta arastirmacilar falan da gelmisti. Çobanlarimiz daga çikmadigi için fay çatlaklarini görememistik. Büyük çatlaklarin nerelerde oldugunu yeni fark ettik. Az önce arkadaslarimiz da yerinde giderek gördü. Daha önce gelen görevlilere de bu çatlaklari gösterememistik. Bazi yerleri yeni fark etmeye basladik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile