Tokat'ta Havuzda Kimyasal Madde Felaketi

Tokat'ta Havuzda Kimyasal Madde Felaketi

Tokat’ta özel bir yüzme havuzunda islak zemine basan vatandaslarin ayaklari kimyasal madde nedeniyle yandi. Olayda yaralanan 5 kisi hukuk mücadelesi baslatti.

Olay, geçtigimiz günlerde kentteki özel bir yüzme havuzunda meydana geldi. Iddiaya göre, 27 yasindaki Talip Kiliç, arkadaslariyla birlikte bir rezidansin yüzme havuzuna gitti. Bir süre sonra havuzdan çikmak isteyen Kiliç, merdiven önünde yerde yatan bir vatandasi fark etti. Yasli adami kaldirmak için yaklasan Kiliç’in ayaginda elektrik çarpmasina benzer bir agri olustu. Bu sirada yerde yatan vatandasin sortu eriyerek vücudunda yaniklar meydana geldi. Havuzdakilerin yardimiyla uzun ugraslar sonucu yerde yatan vatandas kaldirildi. Havuz çalisanlari, düsen adamin oldugu yere su döktükçe buhar çikmaya basladi.

Olayda yaralananlar çagrilan ambulansla hastaneye kaldirildi. Ayaginda kizariklik olusan Kiliç, hastaneye gittiginde büyük bir sok yasadi. Elektrik çarpmasi nedeniyle ayaginin yandigini düsünen Kiliç, doktorun “asitle yanma” olustugunu söylemesiyle hayrete düstü. Kiliç ile birlikte yaralanan 5 kisi, havuz sahipleri hakkinda suç duyurusunda bulundu.

"Adimimi attigim anda ayagim yanmaya basladi"

Olay nedeniyle ayakta durmakta güçlük çektigini söyleyen magdur Talip Kiliç, “Havuzun oraya asit ya da klor gibi bir sey dökülmüs. Ihtiyar bir amca vardi. Amca çikarken ayagi kaymis düsmüs. Ben de onu gördüm. Normal suda kayip düstü zannettim. Yanina giderken adimimi attigim anda ayagim yanmaya basladi.

Amcayi kaldirmaya çalisiyorduk kaldiramadik. Birkaç kisi yardim etti. Amca benden daha kötüydü. Benim de o sirada ayagim yandi. Sonrasinda da görevliler amcayi oradan çikardilar. Klor gibi bir sey vardi, su döktükçe buharlasma oluyordu. Tuhaf bir kokusu vardi. Sonrasinda oradaki görevli biraz temizledi" dedi.



"Maddi manevi olarak çok zarardayim"

Kiliç, maddi manevi olarak çok zararda oldugunu ifade ederek, "Temizledikten sonra biz oradan çiktik. Çiktiktan sonra amcayi gördük. Kolunda, belinde, ayaklarinda falan bayagi deriler kavlamisti. Biz de oradan hastaneye gittik. Hastanede yanik oldugunu söylediler. Asitten dolayi yandigini söylediler. Sonra müdahale ettiler. Biz de oradan sonra sikayetçi olduk. Havuzun hemen çikisinda bir merdiven var. Merdivenin orada bir bosluk vardi. Bosluk dolmus oraya ya dökülmüs asit ya da iste çalisanin sorumsuzlugu biraz. Insan içeridekileri uyarir. Der ki burada bir sey döküldü kimse çikmasin. Çikanlarin hepsinin ayagi yanmaya basladi.

Magdur olan bizim gibi 4-5 kisi var. Ben su anda erkek kuaför oldugum için ayakta durmak zorundayim. Normalde 20 kisi tiras ediyorsam su anda ya 4 kisi ya da 5 kisiyi tiras edebiliyorum. Çünkü maddi manevi olarak çok zarardayim. Bunun yüzünden ayakta duramiyorum. Bu yüzden hukuk mücadeleme devam edecegim. Yerde bir su vardi. Adimimi atar atmaz sanki elektrik çarpmasi sandim. Hastaneye gidince elektrik çarpmasi degil asitten dolayi yanma oldugunu ögrendim. Amcamin sortu yanmisti, kollari soyulmustu, belinde ve ayaklarinda yaniklar vardi. Derisi asitten dolayi yanmis” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile