Tokat'ta Kene Istilasi Açiklamasi 'Her Yerde Kene Var. Bu Sene Tutmadi Ama Tutmayacak Diye Bir Kural Yok'

Tokat'ta Kene Istilasi Açiklamasi 'Her Yerde Kene Var. Bu Sene Tutmadi Ama Tutmayacak Diye Bir Kural Yok'

Sicak havalarin etkili oldugu Tokat’ta kene popülasyonu köylüler tarafindan cep telefonuyla kaydedildi. Bu sene diger yillara göre kene popülasyonunda artis yasandigini belirten köy sakinleri yetkililere çagrida bulundu.

Tokat il merkezine 18 kilometre uzaklikta bulunan Güzeldere köyünde kene popülasyonu köylüler tarafindan cep telefonuyla kaydedildi. Bu sene diger yillara göre kene popülasyonunda artis yasandigini belirten köy sakinleri yetkililere çagrida bulundu. Kis aylarinda kar yagmamasi ve göçebe kuslarin köye gelmesiyle birlikte kene sayisinin arttigini dile getiren köylüler, köylerinin bir an önce ilaçlanmasi gerektigini vurguladi.

Güzeldere köyünde yasayan Cemil Kaya, daha önce kendisinin 2 defa kene tarafindan isirildigini söyledi.

Kaya, “Kar yagmadi, yagmur yagmadi, leylekler de geri geldi. Su anda her tarafta kene var. Kendimizi korumaya çalisiyoruz ama ne kadar koruyacagiz. Tarlaya da gidiyoruz, daga da çikiyoruz. Kene bu yil her yerde var. Köyün ilaçlanmasini istiyoruz. Devlete çagrimiz. Dönsün dönsün ilaçlasinlar. 2 yil boyunca beni pes pese 2 defa kene tuttu. Pazar ilçesindeki hastanede aldirarak kan tahlili verdik. Sükür sikinti çikmadi. Bu sene henüz tutmadi ama tutmayacak diye de bir kural yok. Her yerde kene var” seklinde konustu.

Köy sakinleri sicak havalarin etkisiyle sayisinda artis gösteren kene nedeniyle köylerinin ilaçlanmasini istiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile