Tokat'ta Tasmasiz Dolasan Doberman Tehlike Saçti

Tokat'ta Tasmasiz Dolasan Doberman Tehlike Saçti

Tokat’ta sokaga tasmasiz ve agizlik olmadan birakilan doberman cinsi köpek dehset saçti. O anlar bir is yerinin güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi.

Olay, önceki gün Yesilirmak Mahallesi’ndeki bir is yerinin önünde yasandi. Iddiaya göre, Sitki Ulasoglu Sokagi’nda isletmesi bulunan ablasinin yanina gelen Secaaddin Avci, pomeranian cinsi köpegi Boni ile dükkân önünde durmaya basladi.

Bu sirada dükkân önünden geçen baska bir süs köpegi ile karsilasan Boni, havlamaya basladi.

Bir süre sonra havlama seslerini duyan tasmasiz ve agizlik olmayan doberman cinsi bir köpek geldi. Dobermanin diger köpege saldirdigini gören bir vatandas, köpegi kucagina alarak kurtarmaya çalisti. O sirada sokakta bulunan çocuklar da korku dolu anlar yasadi. Doberman cinsi köpegin ablasinin kucagina hoplayarak kendi köpeklerini tutmaya çalistigini gören Avci, dobermana vurarak uzaklastirmaya çalisti. Etrafina tehlike saçan doberman, Boni’yi agzina alarak millet bahçesine kaçti. Parkta bulunan iki genç, Boni’yi dobermanin agzindan kurtararak Avci’ya teslim etti. Dobermanin saldirisi nedeniyle kuyrugu kopan Boni, çesitli yerlerinden de yaralandi. Yasanan olay bir is yerinin güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi. Ayni köpegin bir parkta da köpegi olan bir çocuga saldirarak zarar verdigi ögrenildi. Sokakta gözden kaybolan doberman, Tokat Belediye Baskani Mehmet Kemal Yazicioglu’nun direktifleriyle personel tarafindan yakalanarak barinaga gönderildi.

“Bir annenin evladina da saldirabilirdi”

Yasadiklari olay sonrasi büyük bir üzüntü yasadiklarini söyleyen Secaaddin Avci, “Dükkanimizin önünde köpegimize doberman cinsi bir köpek tarafindan saldiri oldu. Önce doberman tasmasiz bir sekilde gelerek bizim köpegimizle bakisiyor ve sonrasinda da köpegimize saldiriyor. Araya ablam giriyor. Ablamin elinden de köpegimizi aliyor. Bu durumda bu doberman irkina üzülerek, istemeyerek de olsa vurdum. Buna mecbur kaldim. Ablama, yegenime ve etraftaki çocuklara saldirmasindan korktum. Sadece köpegimize odaklanmistik. Köpegimizi agzina alarak millet bahçesine dogru uzaklasti. Ben de arkasindan gittim. Orada köpegimize farkli hareketler sergileyerek bogdu. Bizim köpegimizin en son sesi bile çikmiyordu. En son bogulmustu. Sonrasinda da iki arkadas yetiserek köpegimizi bana verdiler ve ben de kosarak uzaklastim. Doberman arkamizdan gelmeye devam etti, hiç vazgeçmedi. Köpegimizi yine almaya çalisti ama bu sefer vermedik. Buradan tüm köpek besleyenlere, evcil hayvani olanlara sesleniyorum. Doberman olsun olmasin bu yasakli irk da olabilir tasmasiz çikarmasinlar, duyarli olsunlar. Özellikle de disari çikartiyorlarsa da köpeklerine agizlik taksinlar. Çünkü bu bir hayvan olmayabilir, bir annenin babanin evladi da olabilirdi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile