Tokat'taki EYT Magduru Aydin Açiklamasi 'Ücret Bordrosu Verilmedigi Için Emeklilik Hakkimi Kaybettim'

Tokat'taki EYT Magduru Aydin Açiklamasi 'Ücret Bordrosu Verilmedigi Için Emeklilik Hakkimi Kaybettim'

1998-1999 egitim-ögretim döneminde Tokat’ta ücretli ögretmenlik yapan Ilker Aydin, sigorta baslangici olmadigi için Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT) statüsüne geçemedi. Erbaa Ilçe Milli Egitim Müdürlügü o dönemde Aydin’in ücretli ögretmen olarak çalistigini kabul etse de maas ve ücret bordrosunu vermedigi için emekli olamiyor.

Tokat’ta yasayan 50 yasindaki Ilker Aydin, 1998-1999 egitim-ögretim döneminde Erbaa Milli Egitim Müdürlügü’ne bagli Haci Fatma Uslu Ilkögretim Okulu’nda ücretli ögretmenlik yapti. Iddiaya göre bu süre zarfinda sigorta girisi yapilmayan Aydin, bu nedenle EYT (Emeklilikte Yasa Takilanlar) statüsüne geçemedi. Durumu arastiran Aydin, ayni dönemde ücretli ögretmenlik yapan arkadasi Yeliz Ünal Özlü’nün ilçe milli egitim müdürlügünden aldigi ücret bordrolarini SGK’ya bildirerek emekli oldugunu ögrenince, kendisi de benzer belgeyi almak için basvuruda bulundu. Ilçe milli egitim müdürlügü, Aydin’in o dönemde çalistigini kabul ettigini belirterek ögrencilere verdigi ders notlarini vermesine ragmen bilinmeyen bir sebeple ücret bordrosunu vermedi. Bu durumu hukuki mücadeleyle çözmeye karar veren Aydin, banka dekontunu almasi halinde emeklilik hakki kazanabilecegini iddia ediyor.

“Çalistigimi kabul ediyor ama ücret bordromu vermiyor”

Ihlas Haber Ajansina özel açiklamalarda bulunan EYT magduru Ilker Aydin (50), “1998-99 egitim-ögretim yilinda Erbaa ilçesi Milli Egitim Müdürlügüne bagli Haci Fatma Uslu Ilkögretim Okulu’nda ücretli ögretmenlik yaptim. Ayni yil benim gibi ücretli ögretmenlik yapan Erbaa Tapu Müdür Yardimcisi Yeliz Ünal Özlü, ilçe milli egitim müdürlügünden ücretli ögretmenlik yaptigina iliskin ücret bordrolarini alarak SGK’ya verdigi için emekli oldu. Ayni yöntemi ben izlemek istedigimde de Erbaa Milli Egitim Müdürlügü o dönemde çalistigimi kabul ediyor, hatta ögrencilere vermis oldugum ders notlarini bana gönderiyor. Ancak ücret bordrosunu bana göndermiyor. Arsiv yönetmeliginin 43. Maddesinde maas ve ücret bordrolari ilgili kurumda süresiz saklanir der. Bunu süresiz saklamasi gerekiyor. Ögrendigim kadariyla da zaten maas bordrolarim duruyor. Ama bana vermiyorlar” dedi.



“1998 yilinda devlet bizi sigortasiz çalistirmis”

Her vatandasin kanun önünde esit oldugunu hatirlatan Aydin, “1998-99 egitim-ögretim yilinda ücretli ögretmenlik yaptigima iliskin Erbaa Milli Egitim Müdürlügü ücret bordrolarimi verirse ben de SGK’ya verecegim. SGK’da bordrolari inceleyecek ve beni emekli edecek. Magduriyetim de giderilmis olacak. Belli ki devlet bizi 1998-99 egitim-ögretim yilinda sigortasiz çalistirmis. Ama arkadasimi da sigortasiz çalistirmis. Arkadasim Yeliz Ünal Özlü ücret bordrolarini aldigi için SGK’da ona hakkini verdi. Ben de hakkimi istiyorum. Anayasanin 10. Maddesinde her vatandas kanun önünde esittir der. Ben de anayasanin bana vermis oldugu o hakki talep ediyorum. Devlet kurumlari arkadasim Özlü’ye nasil hizmet ettiyse ben de devletimden ayni hizmeti istiyorum. Erbaa Milli Egitim Müdürlügünden maas ve ücret bordromu alirsam ben de EYT’li olacagim. Sunu da belirtmek istiyorum ki arsiv yönetmeligiyle ilgili durumu da belirterek CIMER’e ilçe milli egitim müdürlügünü sikâyet ettim. Müdürlükte cevabinda ücret bordrolarini ekte gönderdik diyor ama yine bakiyorum ki ögrencilerime vermis oldugum ders notlarini gönderiyor. Devletin kurumu devleti kandiriyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile