Tokatli Esnaftan Kuslara Su Bidonlu Koruma

Tokatli Esnaftan Kuslara Su Bidonlu Koruma

Tokat’ta meydanda bulunan güvercinlere yem vererek mesaisine baslayan bir esnaf, kuslarin yemini ezmemesi için su bidonlari ile yeme alanini olusturdu.

Tokat’ta esnaflik yapan Ümit Okutan, meydanda bulunan güvercinlere büyük bir özenle bakiyor. Her sabah mesaisine baslamadan önce kuslara yem vererek gününe baslayan Okutan, vatandaslarin kuslarin yemini ezmemesi için su bidonlari ile yeme alani olusturdu. Güvercin ve serçelere özveriyle bakan Okutan, meydanin yesil alana dönüstürülmesini talep ediyor.

“Onlar bize Allah’in emaneti”

Hayvanseverligi ile taninan Ümit Okutan, “Sokak hayvanlarini seviyorum. Onlarin bize Allah’in emaneti oldugunu düsünüyorum. Bunlara bakinca da zevk aliyorum. Sularini döküp yemlerini veriyorum. Kedi ve köpekler için de ayni seyleri yapiyorum. Kuslara biraz daha agirlik veriyorum. Su bulamadiklari için susuz kaliyorlar. O yüzden daha fazla çaba sarf ediyorum. Yesinler, içsinler, aç kalmasinlar. Halk da duyarli olmaya basladi.

Kaplardaki sular bitince vatandas da doldurmaya basladi.

Hem vatandaslar yemlerin üzerinden geçmesin hem de vatandas su doldursun diye yapiyoruz. Kisin burasi çok kaygan oluyor. Insanlar çok kötü düsüyor. Burasi yesil alan olsaydi daha iyi olurdu. Kus yuvasi da olsa diger hayvanlarin avlanmamasi için daha iyi olur” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile