Tokatli Girisimci Italyanlarin 1 Milyon Liralik Kalibini Bosa Çikartti

Tokatli Girisimci Italyanlarin 1 Milyon Liralik Kalibini Bosa Çikartti

Tokatli girisimci Fatih Yenilmez, 24 yil Bursa’da çesitli firmalarda çalistiktan sonra geri döndügü köyünde açtigi is yerinde taleplere yetisemiyor. Bursa’da çalistigi dönemde Italyanlarin arabada kullandiklari sac tamponu 1 milyon liralik kaliba gerek kalmadan bükme makinesinde üreten Yenilmez, “Yurt disindan da talepler var ama su an bu ihtiyaci karsilayamiyoruz. Kadromuzu olusturmaya çalisiyoruz. Kemik kadromuz olustuktan sonra da baslamayi düsünüyoruz” dedi.

Tokat’in merkeze bagli Tahtoba köyünde yasayan 50 yasindaki Fatih Yenilmez, 1999 yilinda Bursa’ya tasindi. 24 yil burada çesitli firmalarda çalistiktan sonra kendi is yerini açarak çalismaya devam eden Yenilmez, Italyanlarin bir araba modelinde kullandiklari sac tamponu 1 milyon TL’lik kaliba gerek kalmadan kendi yöntemiyle bükme makinesinde uç ezerek üretti. 2023 yilinda emekli olan Yenilmez, dogdugu köyüne geri döndü. Köyünde açtigi is yerinde 5 kisiye istihdam saglayan Yenilmez, çevre köylerden gelen vatandaslarin da eskiyen tarim aletlerini tamir ederek yeniliyor. Yenilmez, ihtiyaca göre römorktan konteynira, bungalov evden birçok tarim aletine kadar farkli ürünler üretiyor.

“Italyanlarin 1 milyonluk tampon kalibini bosa çikarttim”

Emekli olduktan sonra vatandaslarin taleplerini karsilamak için köyüne döndügünü anlatan Fatih Yenilmez, “Tokat’in merkeze bagli Tahtoba köyünde yasiyorum. 1999 yilinda çalismak için Bursa’ya gitmistim. 2018 yilinda da makine üzerine firmami açtim. 2023 yilina kadar da orada faaliyet gösterdikten sonra emekli oldum. Burada da böyle bir talebin oldugunu biliyorduk. O yüzden köyümde faaliyet göstermeye basladik. Bursa’da bir firmada çalisirken Italyanlarin MCV projesi olan bir arabanin plastik tamponu içerisinde olan sac tampon var. Bunlarin uçlarini Italyanlar ezmek için ayri bir kalip kullaniyorlardi, bükme makinesine giriyordu. Ben bunu bükme makinesinde yapacagimi söyledim. Italyanlar da ’O is zaten olsa biz yapardik, bu kalibi bos yere yapmazdik’ dediler. Daha sonra da bana ’Nasil yapilacaksa yap’ dediler. Yaptim ve basardim. Bükme makinesinde ayni zamanda o uç ezmeyi de yaptim. Adamlarin 1 milyonluk kaliplari bosa çikti. Bana da kendilerinin Italya’dan buraya gelis ve gidis uçak masrafini ödediler” dedi.



“Mevcut tarim aletlerini revize ediyoruz”

Her türlü tarim esyasini revize ettiklerini söyleyen Yenilmez, “Daha önce deneyimimiz vardi. Ustamizin da çok sayida römork yapmisligi vardi. O yüzden herhangi bir devrilme yasanmiyor. Yaptigimiz römorklardan bir sikâyet almiyoruz. Ayni zamanda eski römorklari da revizyon yaparak yeni hale getiriyoruz. Traktörlerin arkasina sepet yapiyoruz. Bungalov ev, çoban evi yapiyoruz. Traktöre takip götürüp istedigi yere birakiyor, istedigi yerde konakliyor. Mevcut tarim aletlerini de ihtiyaca göre revizyon yapiyoruz” diye konustu.

Ihtiyaci karsilayamadiklarina deginen Yenilmez, “Yurt disindan da talepler var ama su an bu ihtiyaci karsilayamiyoruz. Kadromuzu olusturmaya çalisiyoruz. Kemik kadromuz olustuktan sonra da baslamayi düsünüyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile