Toki Anahtar Teslimleri Gerçekleşti

Toki Anahtar Teslimleri Gerçekleşti

Taksim Mahallesinin Kentsel Dönüşümü Projesi kapsamında, Erzincan Belediyesine muvafakat vermek kaydı ile uzlaşarak evini boşaltmayı kabul eden 14 aileye daha, Mengüceli Mahallesinde teslim edilecek konutlar için kura çekimi yapıldı

Taksim Mahallesinin Kentsel Dönüşümü Projesi kapsamında, Erzincan Belediyesine muvafakat vermek kaydı ile uzlaşarak evini boşaltmayı kabul eden 14 aileye daha, Mengüceli Mahallesinde teslim edilecek konutlar için kura çekimi yapıldı. Kura çekim Töreni Belediye Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirildi. İlk kurayı çekerek ilk ismi belirleyen Başkan Yüksel Çakır ayrıca ilk evin anahtarını da kendi elleri ile teslim etti.
Her konuşmasında Taksim Mahallesi Kentsel Dönüşümü esnasında bu bölgede yaşayan mal sahiplerinin veya kiracıların en az mağduriyet yaşamalarını sağlamak maksadı ile ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Başkan Çakır, aynı şekilde bu törende yaptığı konuşmada da hak sahipleri için belirlenen bedelleri beğenmedikleri için bir çalışma yaptıklarını ve bedelleri yüzde 40 ile yüzde 60 arasında artırarak yeni bedel tespitlerinin yapılmasını sağladıklarını hatırlattı.
Başkan Çakır sözlerine şöyle devam etti: "Taksim Mahallesinde yaşayanlar için çeşitli alternatifler sunduk. Taksimde yapılacak konutlar için kurasız hak sahibi olmak, halen inşası tamamlanmış Mengüceli Mahallesindeki konutlardan isteyenlere bu bölgede derhal bir ev teslim etmek gibi kolaylıklar sağladık. Bu ikinci tercihi kabul eden 35 ailemizin konutlarını bu gün kura ile belirliyoruz. 15 gün kadar önce 35 aileye yine bu salonda törenle anahtarlarını teslim etmiştik. Hayırlı uğurlu olsun. Biz söz verdik. Bu mahallede hak sahibi olanlar mağdur olmayacak. Kiracıları bile gözeteceğiz dedik. Bu sözümüzün arkasındayız. Taksim Mahallesinin Kentsel Dönüşümünü gerçekleştirmek zorundayız. Bunu gerçekleştirirken de kimseyi incitmeden bu çalışmayı tamamlamak niyetindeyiz."
Programa Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır dışında Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye yöneticileri ile Taksim Mahallesi sakinleri katıldı.Daha sonra noter huzurunda çekilişler yapıldı ve 14 aile, yeni evlerinin anahtarlarını teslim aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile