TOKI'den Konut Üreticilerine Ve Ev Sahibi Olmak Isteyenlere Büyük Firsat

TOKI'den Konut Üreticilerine Ve Ev Sahibi Olmak Isteyenlere Büyük Firsat

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI), düzenlendigi açik artirma ile yatirim yapmak isteyenler için vadeli, KDV’den muaf olan konut üreticisine 10 bin konutluk yatirim firsati sunuyor. Oldukça ekonomik oldugu belirtilen arsalarin; hem ev yapimina hem toplu konuta hem de sanayi yatirimlari için uygun oldugu aktarildi.

Bugünlerde yasanan konut fiyatlarindaki fahis artis sonrasi hem kiracilarin hem de ev satin almak isteyenlerin yasadiklari zorluklarin önüne geçmek isteyen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi, oldukça önemli bir adim atarak vatandasa hem yatirim hem de kendi konutunu insa etme firsati sunuyor.

29-30 Haziran’da gerçeklesecek olan satislarda ÜFE orani alti aylik dönem için en fazla yüzde 12,5 oraninda uygulanacak. Kentsel Dönüsüm ve Konut Projelerine kaynak saglamak amaciyla düzenlenen açik artirma Ankara’da Bilkent Otel ve Konferans Merkezi, Istanbul’da TOKI Istanbul Hizmet Binasi Konferans Salonu’nda gerçeklesecek. Açik artirmaya çevrimiçi olarak da katilmak mümkün.

27 il, 349 muhtelif arsa

Açik artirmada; Istanbul, Balikesir, Kocaeli, Antalya, Aydin, Denizli, Mugla, Izmir, Usak’taki arsalar 29 Haziran’da; Diyarbakir, Gaziantep, Sanliurfa, Ankara, Adana, Konya, Kayseri, Sivas, Çorum, Aksaray, Elazig, Afyonkarahisar, Amasya, Kastamonu, Kirikkale, Samsun, Kars, Hakkari illerindeki muhtelif arsalar ise 30 Haziran’da satisa sunulacak.

“Konut sayisi azligi fiyatlari çok engelliyor”

Konuyu degerlendiren Yusuf Ziya Ardinç, “25 yildir konut sektöründe, üretim ve satis pozisyonundayim. Su anda bizim gibi üreticilerin yasadigi arsa temini ve konut sayisi sorununu biz de yasiyoruz. Bu sorunun giderilmesi ile ilgili yaptigimiz arastirmalarda 29-30 Haziran’da TOKI’nin Türkiye genelinde 10 bin konutluk arsa satis ihalesi açacagini ögrendik. Biz de ekibimiz ile arastirmalarimiz ile bu projelerde yer almak istiyoruz. Konut sayisi azligi fiyatlari çok engelliyor ve çok dengesizlestiriyor. Bunun piyasaya daha akici hale gelmesi için bireysel alicilar ve toplu üreticiler için büyük firsat doguracagini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Insa etmek istedigimiz evin arsa tipleri tam orada”

Izin günlerinde gezmeye çikan ve yillardir hayalleri kendi arsalari üzerine evlerini insa etmek olan Cemil Can ve Burçak çifti ise TOKI tarafindan 29-30 Haziran’da düzenlenecek müzayedeye katilarak istedikleri arsayi alacaklarini dile getirdi. Müzayedede projelerine uygun bir arsa almayi planladiklarini aktaran çift, “TOKI’nin projelerine denk geldik. Bizim insa etmek istedigimiz evin arsa tipleri tam orada. Esimle beraber arastirip karar verdik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile