Toki İmranlı‘da Konut Yapacak

Toki İmranlı‘da Konut Yapacak

Toplu Konut İdaresi‘yle (TOKİ) yapılan görüşmeler ve çalışmalar neticesinde İmranlı‘ya konut yapılması için anlaşma sağlandı.

İmralı Belediye Başkanı Mehmet Ali Dursun Yurttaş yapmış olduğu açıklamada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile görüşmeler ve çalışmalar sonunda İmranlı‘ya toplu konut yapılması için anlaşma sağladıklarını söyleyerek, "Konutların yapılması için ilçemizde dört bölgede yer tahsisi yaptık ve 492 vatandaşın da taleplerini alarak kaydını yaptık. Talepte bulunan vatandaşların listesini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı‘na verdik. Bunun üzerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı‘ndan ilçemize gönderilen heyet tahsis ettiğimiz arsaların zemin etütlerini ve yerlerinde incelemelerde bulundu . Bundan sonra Toplu Konut İdaresi‘nin yapacağı projeler bize gönderilecek ve biz vatandaşa ilan ederek projeleri inceleyerek girmek istedikleri konutların peşinatlarının bankaya yatırılmasını ilan edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konutlar hakkında bilgi veren Yurttaş, "Konutlar iki tip olacak. Birinci tip konutlar 2+1 büyüklüğünde ve peşinatı 6 bin TL olacak. İkinci tip konutlar ise 3+1 büyüklüğünde olacak ve bunların peşinatı da 10 bin TL olacak. Verilen süre içerisinde peşinatlar bankaya yatırılıp yeterli sayı sağlandığı an konutların yapımına başlanılacak. İmranlı halkına hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile